hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Ne prodaje se Radio Centar

09.01.2008.

Zadar - Radio Centar se ne prodaje", rekao je u utorak na novinskoj konferenciji Dejan Golem, jedan od vlasnika te radijske postaje. Time je ujedno demantirao TV Voks na kojemu je nedavno objavljeno da Radio Centar prelazi u vlasnišvo Rene Sinovèiæa.

Golem je rekao da je za kupnju Radija bilo više konkretnih ponuda, meðu kojima i financijski vrlo korektna Sinovèiæeva ponuda, no ipak nisu prihvatili nijednu.

"Nema razloga za prodaju radija koji posluje veæ godinu dana i ima uzlaznu putanju u slušanosti. Prema istraživanjima smo drugi po slušanosti u Zadru i okolici, odmah iza Novog radija, istaknuo je Golem. Dodao je da od poèetka rada radija, kojega su preuzeli od Radija Donat FM, stalno dolaze ponude zainteresiranih za kupnju dijela ili cijelog vlasništva. Glavna urednica Goga Baljak istaknula je da upravo u utorak Vijeæe za elektronièke medije otvara ponude za javni natjeèaj za dodjelu radijskih i tv-koncesija, pa Radio Centar oèekuje produženje koncesije na èetiri godine.

Osim HRT-ova Studija Radio Zadra, u Zadru rade još tri radijske postaje: Radio Centrar, Novi radio i Radio 057. Zadar je uopæe vrlo dobro medijski pokriven te ga smatraju jednim od veæih novinarskih rasadnika u državi. Uz dopisništva gotovo svih dnevnih listova, tu izlaze i dnevnik "Zadarski list" te dva tjednika "Regional" i "Narodni list", najstarije novine u Hrvatskoj, a djeluju i dvije lokalne televizije - Gradska i Vox televizija. Vox je Sinovèiæev, baš kao i "Regional". Sinovèiæ veæ dugo najavljuje da ove godine kani poveæati svoju medijsku kuæu još dvama medijima. Oèito je rijeè o radijskoj postaji, zbog nedavno objavljene vijesti o preuzimanju Radio Centra, ali i novome dnevnom listu.

Ljubica Iviæev-Balen

Povratak

AKTUALNO