hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Odvjetnica pokazala novinarima srednji prst

10.03.2006.

SPLIT - Pravi performance priredili su juèer u sudnici suca Roberta Pešutiæa, okrivljena za prijetnju, odvjetnica Zdravka Buzoliæ, te njezin branitelj Željko Lubina, koji ima dvije aktivne optužnice (tvornica Dalmacija i pretvorba Laurusa). Zdravka Buzoliæ je novinarima i fotoreporterima u sudnici pokazala srednji prst, što je u zapisniku konstatirao i sudac Pešutiæ, no zbog toga joj nije izrekao ni opomenu. Nijem je sudac Pešutiæ ostao i na fotografiranje novinara i reportera!

Dozvola za snimanje
Iako su novinari trebali dokazati da za snimanje imaju odobrenje predsjednika Županijskog suda Igora Benzona, takva dozvola nije trebala Buzoliæevoj i Lubini da izvade svoje mobitele i uzvrate medijima fotografiranjem!?

Ni zastupnica optužbe Karmen Brkiæ nije reagirala, tek je na traženje Evelina Tonkoviæa, odvjetnika ošteæenog novinara Marka Didiæa, sudac Pešutiæ zamolio "veseli dvojac" da spremi mobitele.

Nije tu iznenaðenjima bio kraj! Uto je pokucao policajac koji je imao obvezu Buzoliæevu dovesti na sud.

Sucu Pešutiæu pojasnio je tek da se optužena odvjetnica javila s mobitela da æe doæi do suda, pa je sucu to došao reæi i vidjeti je li Buzoliæeva u sudnici?! Okrivljena ga je pozdravila mahanjem. Njezin mobitel ujedno je i predmet kaznenog postupka jer se odvjetnica tereti za to da je u dva navrata prijetila Didiæu nakon objave kaznene prijave protiv njezina supruga Juraja Buzoliæa.

Protiv njega se vodi postupak, i to na naèin da tri godine nakon podnošenja istražnog zahtjeva istražni sudac trenutaèno razmišlja o tome hoæe li pokrenuti istragu, koja po zakonu mora biti dovršena u roku od šest mjeseci!

40 dnevnih plaæa
Optuženoj Z. Buzoliæ, koja je Didiæu prijetila likvidacijom pištoljem Gojka Šuška, optužni akt nije jasan, a tvrdi da nije poèinila kazneno djelo.

Na pitanja nije mogla odgovarati zbog grlobolje. Tužiteljstvo traži da se Z. Buzoliæ, koja prema vlastitom priznanju ima primanja od èetiri tisuæe kuna (?), kazni s 40 prosjeènih dnevnih dohodaka u RH. Suðenje je odgoðeno za kraj ožujka, jer odvjetnik Lubina mora dva tjedna na Maltu.          Dragan Miljuš

Fotografije ne objavljujte!
Odvjetnik Lubina zaprijetio je medijima da ne smiju objaviti fotografije, a usprotivio se i pregledu izlista HT-a, koji dokazuje da je Z. Buzoliæ zvala Didiæa na mobitel. Lubina je èak sugerirao da njegova klijentica nije u stanju pratiti raspravu, no sudac Pešutiæ primijetio je da je okrivljena “mentalno i fizièki zdrava, što mu je jako drago”.

 

Povratak

AKTUALNO