hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Emisija Cenzura, 5.10.2012. 21h, TV Jadran

05.10.2012.

Tema ovogodišnje Regionalne konferencije civilnog društva održane u Zadru, bila je status civilnog društva na Zapadnom Balkanu i Turskoj u okviru procesa europskih integracija. Glavne rasprave bile su usmjerene na usporedbe dosad provedenih nacionalnih reformi s ciljem unaprjeđenja statusa civilnog društva s obzirom na zemlje u regiji.
Također, jedna od tema bila je održivost organizacija civilnog društva u narednom razdoblju u kontekstu apsorpcije EU fondova i izvora financiranja od strane države i programa društveno odgovornog ponašanja poduzetnika. Naglašen je primjer uspješnog svršetka pregovora Hrvatske s EU, a raspravljalo se i o novim, jasnijim financijskim instrumentima pomoći za zemlje koje su u procesu pristupanja EU.
Cenzura Plus sudjelovala je na konferenciji te snimila razgovore sa:
Selen Yilmaz iz organizacije TUSEV iz Turske;
Tonyjem Venablesom iz organizacije ECAS iz Belgije te s
Ljiljanom Zurovac iz Vijeća za tisak, BiH.

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, a reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net te Iskon TV, a od idućeg tjedna na YouTube kanalu CenzuraPlusTV, na lokalnoj televiziji TV Atila iz Bjelovara, Gradskoj TV iz Zadra te Kanalu RI.
Emisija je dio projekta "Zajedno prema Europi" financiranog uz potporu programa Europa za građane Europske komisije. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te se Komisija ne smatra odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija.

Povratak

AKTUALNO