hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Dokumenti HND-a

STATUT HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA
Statut Hrvatskog novinarskog društva dokument je kojim se određuju osnovne odredbe djelovanja društva. Njime je definiran način upravljanja Hrvatskim novinarskim društvom, donošenje odluka HND-a i izbor upravnog tijela društva.
KODEKS ČASTI HRVATSKIH NOVINARA
Kodeks časti hrvatskih novinara opći je nacrt etičkog djelovanja hrvatskog novinara. Donosi opća određenja o pravima i dužnostima hrvatskog novinara.
PRAVILNIK O RADU NOVINARSKOG VIJEĆA ČASTI

Na temelju članka 33, stavka 1 Statuta Hrvatskog novinarskog društva Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva 20. ožujka 2012. donosi

PRAVILNIK O PRIMANJU U ČLANSTVO HND
Pravilnikom o primanju u članstvo HND određeni su uvjeti koje treba zadovoljiti kandidat za člana HND.
PRAVILNIK O NAGRADAMA HND-a
HND je ustanovio sljedeće godišnje nagrade: nagrada za životno djelo: Otokar Keršovani, nagrada Novinar godine, nagrada za najzapaženija novinarska ostvarenja Marija Jurić-Zagorka, nagrada za snimateljski rad Žarko Kaić i nagrada za fotoreporterski rad Nikša Antonini.
PRAVILNIK O NAGRADI NOVINAR GODINE
Nagrada se dodjeljuje novinarima koji su u godini koja se ocjenjuje pisanjem ili radio i TV - emisijama unijeli u novinarstvo novi duh i senzibilitet, nove teme i pristupe, ujedno stvarajući novu publiku i nove žanrovske odrednice.
KRITERIJI OTOKAR KERŠOVANI

Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani dodjeljuje se novinarima

(pogledati dokument za detalje)

PRAVILNIK O PRIZNANJU MILAN GRLOVIĆ
Priznanje Milan Grlović dodjeljuje se članovima HND za dugogodišnji rad i značajni doprinos razvitku novinarske organizacije i ugledu profesije te jačanju medijskih sloboda; novinarima koji su se istakli u radu i aktivnostima HND-a
PRAVILNIK FOND SOLIDARNOSTI
Fond solidarnosti Vladimir Majer dobrotvorni je fond novinara za pružanje financijske, materijalne i druge pomoći članstvu utemeljen odredbom članka 45. Statuta Hrvatskoga novinarskog društva.
Dokumente za kriterije možete preuzeti OVDJE
POVLASTICE ČLANOVA HND
Povlastice članova Hrvatskog novinarskog društva 
UPITNI LIST ZA PRIMANJE U ČLANSTVO HND
Upitni list za primanje u članstvo HND
AKTUALNO