hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

EMISIJA „CENZURA“ Petak 12.10.2012., 21h TV Jadran

12.10.2012.

S kojim se sve izazovima suočavaju javni i neprofitni mediji na području Zapadnog Balkana i Istočne Europe, što se dogodilo u Hrvatskoj i je su li procesi digitalizacije i novih tehnologija doprinijeli boljoj „ponudi“ medijskih sadržaja odnosno pluralizmu medija, te je li brži i bolji pristup informacijama doprinio demokratizacijskim procesima u društvu.
O ovoj temi Željana Buntić-Pejaković, urednica i voditeljica Cenzure razgovarala je s: Borbálom Tóth iz Centra za nezavisno novinarstvo iz Budimpešte; Vesnom Milosavljević - SEEcult.org, portal za kulturu Jugoistočne Europe; Viktorijom Car s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, te Tonijem Gabrićem, glavnim urednikom portala H-alter.    
Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI Rijeka.
Emisija je pripremljena uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije. Emisija je dijelom financirana od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i ne izražava nužano stajališta Zaklade.

Povratak

AKTUALNO