hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Emisija Cenzura, TV Jadran, 26.10.2012., 21 sat

25.10.2012.

Bivši obavještajci, policajci, poslovni ljudi, političari i državni dužnosnici uhvaćeni su u mrežu praćenja i prisluškivanja, da bi prilikom konferencije za medije premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović zaključili da nije bilo nezakonitog djelovanja, te da je sustav jači nego prije.

Razvidno je da je sustav je nedorečen, netransparentan i arbitraran bez nadzora. Imamo li pravo kao građanke i građani te porezni obveznici na potpunu i istinitu informaciju o tome što se događa unutar institucija koje svi plaćamo?

O nedostatku nadzora kao glavnom uzroku obavještajne afere koja posljednjih dana uznemirava javnost te o problemima koji se desetljećima gomilaju u sustavu razgovaramo s prof. Jaroslavom Pecnikom, novinarom Gordanom Malićem te Gordanom Bosancem iz Centra za mirovne studije.    

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV, te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI iz Rijeke.

Ova emisija  dio je projekta „Aktivno civilno društvo-garancija stvarnih reformi“ kojeg sufinancira Europska unija. Sadržaj ove emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

Povratak

AKTUALNO