hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Čudni koncepti hrvatske demokracije - Emisija Cenzura, 23.11.2012., TV Jadran

23.11.2012.

U proteklim danima nacionalne histerije, rijetki su u Hrvatskoj ostali hladne glave.
O danima koje su pojele ekskluzive i nacionalističke histerije, stigla je i odluka suda u Haagu u slučaju hrvatskih generala, koja je izazvala provalu nacionalističke histerije u kojoj su zdušno učestvovali skoro svi mediji u Hrvatskoj. Nije nimalo zaostajala ni naša javna televizija.

Nije stvar u tome što su novinari i mediji slavili izlazak generala iz zatvora, već u tome što su konsenzualno slavili nevinost Hrvatske, iako su ranije tvrdili da Haag nije mjerilo stvari, iako znamo da Hrvatska nije bila nevina u ratu i – što je još gore – da se uopće nije sudilo Hrvatskoj, nego Tuđmanovom režimu.
Naši koncepti demokracije su vrlo čudni kaže naš sugovornik Bogdan Denić, profesor emeritus  Sveučilišta u New Yorku, s kojim smo razgovarali o tome kako danas izgleda američko društvo i od kojih problema pati Amerika, kako to da do dana današnjega nitko nije tužio crkvu zbog govora mržnje, kada ćemo shvatiti da smo kao dio Balkana, i uostalom kao i cijeli Balkan marginalni za Ameriku i Europu.

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV,te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI iz Rijeke.

Emisija je pripremljena uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije. Emisija je dijelom financirana od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i ne izražava nužano stajališta Zaklade.

Povratak

AKTUALNO