hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Korištenje europskih fondova u službi zajednice, emisija Cenzura, 4.1.2013., TV Jadran u 21 h

03.01.2013.

U Zagrebu je 27. i 28. studenog 2012. održana završna konferencija za Drugi višekorisnički program u okviru komponente 1 – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, Instrumenta za pretpristupnu pomoć Europske unije (IPA), u organizaciji odjela za civilno društvo Opće uprave za proširenje Europske komisije, iz Bruxellesa.
 
Na konferenciji su predstavljeni projekti financirani u okviru ovog programa i provedeni u periodu od 2010. do kraja 2012. godine.

Projekti su usmjereni razvijanju snažnog regionalnog partnerskog dijaloga među organizacijama civilnog društva na području Zapadnog Balkana i Turske, kao i s njihovim kolegama iz Europske unije i tijelima javne uprave - dijaloga u socio-ekonomskoj oblasti i na pitanjima manjina i ranjivih grupa.

Također se razgovaralo o mogućnostima unapređenja održivosti rezultata koje su projekti postigli, budućoj suradnji organizacija koje su ih provodile, ali i unapređenju samog načina financiranja i administriranja projekata iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU.

U novoj emisiji Cenzura ovaj petak, 4.1.2013. na TV Jadranu u 21:00 h, pogledajte kako su sredstva europskih fondova korištena za unapređenje energetske djelotvornosti, za podršku proizvodnji tekstila i očuvanju radnih mjesta u tekstilnoj industriji Europe, te za poticanje društveno i ekološki odgovorne ekonomije. S našim gostima i gošćom Aygen Erkal  iz Udruge turskih proizvođača građevinskog materijala, Istanbul, Henkom  Visserom iz  Opće uprave za proširenje Europske komisije, Bruxelles, Lutzom  Walterom iz Euratexa (Europska konfederacija odjeće i tekstila), Bruxelles i Rankom Milićem iz udruge "Zdravi grad", Split razgovarala je novinarka Vedrana Sunko, a emisiju je uredila Željana Buntić-Pejaković.

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama: Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI iz Rijeke.

Povratak

AKTUALNO