hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Prijavljivanje korupcije, Emisija Cenzura, 1.2.2013., TV Jadran u 21 h

31.01.2013.

"To je dug i bolan proces", potvrdio je iz vlastitog iskustva najpoznatiji američki zviždač dr. Jeffrey Wigand. Nekadašanji potpredsjednik za istraživanje i razvoj u američkoj duhanskoj tvrtci  Brown&Williamson, postao je poznat kao 'zviždač' 1996. kad je razotkrio da duhanska industrija namjerno truje ljude te raznim kancerogenim aditivima stvara  izrazitu ovisnost, a pritom stvara sebi bilionski profit. "Nakon toga je duhanska industrija mnogima morala isplatiti milijunske odštete, ali trebalo je", kaže dr Wigand, "preživjeti prijetnje smrću vlastitoj djeci, maltretiranja i difamiranja u javnosti.
Svi političari pozivaju na borbu protiv kriminala i korupcije, a kad netko prijavi kriminal, okrenu mu leđa tvrde najpoznatiji hrvatski zviždači .

Većina slučajeva o kojima govorimo u emisiji godinama su u rukama pravosuđa.
Otvaraju li dugotrajni sudski postupci prostor sumnji na korupciju u pravosuđu i koliko nam „otrcano“ zvuči fraza -neka institucije države rade svoj posao ?

Na ovu temu u emisiji „Cenzura“ razgovaramo s predsjednikom Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora, Josipom Kregarom;  inženjerom Ratkom Sinovčićem, bivšim zaposlenikom HPT-a te sindikalnom povjerenicom tekstilne tvrtke „Uzor“  Ljiljanom Šućur. Poslušat ćemo i izjavu Županijskog državnog odvjetnika iz Splita Michele Squiccimara.
Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 01.02.2013. na TV Jadranu u 21:00 h.

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI  iz Rijeke.
Ova emisija  dio je projekta „Aktivno civilno društvo-garancija stvarnih reformi“ kojeg sufinancira Europska unija. Sadržaj ove emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

Izrada ovog zapisa omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sadržaj ove audio (vizualne) produkcije isključiva je odgovornost autora i nužno ne izražava stajališta Nacionalne zaklade.

Povratak

AKTUALNO