hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Status zemalja jugoistočne Europe u borbi protiv korupcije -emisija Cenzura, 8.3.2013., TV Jadran u 21 h

08.03.2013.

A obzirom na sve uvjete koji su postavljeni Republici Hrvatskoj u procesima pregovaranja za ulazak u Europsku uniju, ništa se posebno ne bi desilo ni da je RH ušla u Europsku uniju 2004. po pitanju stanja korupcije ili stanja borbe protiv korupcije, što nam govori da je stanje isto kao i prije deset godina. Samim time svi mi trebamo priznati svoje neuspjehe, država i politika u dijelu da nisu uspjeli s važnim reformama posebno  u dijelu borbe protiv korupcije, civilno društvo da nije uspjelo nametnuti ritam reformi koji bi osigurao neki značajniji pomak. Dakle svi mi smo manje-više loše odradili svoj posao. Koliko ćemo uspjeti ispraviti ove propuste nakon pridruženja ovisi o puno čimbenika, međutim u ovom trenutku situacija nije niti malo optimistična.
Hoćemo li dočekati neku novu pravdu koja će se početi baviti zaštitom javnog interesa ili će to tek ostati nedosanjani san mnogih ostaje nam vidjeti.

Kakvo izvješće očekuje Hrvatsku o statusu korupcije koje očekujemo u lipnju ove godine, kako se druge zemlje u okruženju nose s jednim od najvećih problema svih društava pogledajte u emisiji Cenzura snimljenoj prigodom održavanja konferencije Dobro upravljanje u jugoistočnoj Europi: razmjena iskustava civilnog društva u borbi protiv korupcije u organizaciji udruge Partnerstvo za društveni razvoj.

Na navedenu temu  sa Ruslanom Stefanovim, koordinatorom projekta SELDI iz Centra za izučavanje demokracije, Sofija; Munirom Podumljakom, izvršnim direktorom Partnerstva za društveni razvoj, Hrvatska; Jovanom Mavrović, koordinatoricom istraživanja, Institut Crna Gora i Aleksandrom Krzalovskim iz Makedonskog Centra za međunarodnu suradnju, Skopje razgovarala je Željana Buntić Pejaković.  

Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 8.3.2013. na TV Jadranu u 21:00 h

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI  iz Rijeke.
Ova emisija  dio je projekta „Aktivno civilno društvo-garancija stvarnih reformi“ kojeg sufinancira Europska unija. Sadržaj ove emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
Izrada ovog zapisa omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sadržaj ove audio (vizualne) produkcije isključiva je odgovornost autora i nužno ne izražava stajališta Nacionalne zaklade.

Povratak

AKTUALNO