hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Položaj istraživačkih novinara u Turskoj, TV Jadran, 21 h

19.04.2013.

 

Emisija Cenzura, 19.4.2013., TV Jadran, 21 h

Tema: Položaj istraživačkih novinara i novinarki u Tuskoj

U Tuskoj većina istraživačkih novinara i novinarki teško je progonjena i zatvarana, posebno oni koji se bave pitanjem korupcije i ljudskih prava.  Ece Temelkuran, jedna od najpoznatijih turskih spisateljica, novinarki i političkih komentatorica upozorava kako će neki prije ili kasnije stradati od priča koje učimo, pamtimo i kojih se držimo. Pouka povijesti jasna je kao sunce, ako se ne redefinira ljubav prema domovini, ako se drži samo svojih istina i baca ih se jedni m i drugima u lice poput noževa, a djeca će se opet ubijati ili će biti ubijana. Onaj tko pokuša mijenjati naučene priče, ostaje sam. Čak i dojučerašnji neupitni heroj postaje izdajnik. Ali, to je izdaja u kojoj je plemenito i časno sudjelovati.
U emisiji Cenzura razgovaramo s  Ece Temelkuran, jednom od najpoznatijih turskih spisateljica, novinarki i političkih komentatorica koja se u svojim istraživačkim publicističkim radovima bavi temama koje su u Turskoj izrazito kontroverzne, poput kurdskog i armenskog pitanja, ženskog pokreta, pitanja političkih zatvorenika, novinarskih sloboda….

Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 19.04.2013. na TV Jadranu u 21:00 h


Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:00 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI  iz Rijeke.

Ova emisija  dio je projekta „Aktivno civilno društvo-garancija stvarnih reformi“ kojeg sufinancira Europska unija. Sadržaj ove emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

Izrada ovog zapisa omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sadržaj ove audio (vizualne) produkcije isključiva je odgovornost autora i nužno ne izražava stajališta Nacionalne zaklade.

Povratak

AKTUALNO