hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 20.12.2013. na TV Jadranu u 21:05 h. Tema: „Slučaj Hrvatska“

20.12.2013.

Cenzura: 20.12.2013.

Tema: „Slučaj Hrvatska“

Predstavljanje i potpisivanje Balkanske deklaracije o trgovini ljudima i eksploataciji ljudskih bića koja će se održati u Splitu, petak 20.prosinca 2013. povod je, među ostalima, da u emisiji Cenzura ugostimo Munira Podumljaka, izvršnog direktora udruge Partnerstvo za društveni razvoj.

Pred kraj još jedne turbulentne godine pozabavit ćemo se „slučajem Hrvatska“ koja je svoju borbu za samostalnost okrunila dragovoljnim potpisivanjem međudržavnih ugovora s Vatikanom koji derogiraju njezin Ustav i dovode je u vazalsku poziciju prema jednoj stranoj državi, počevši od školstva pa do budžetskih obaveza. Bitku za hrvatsku lisnicu u hrvatskom džepu okončala je beatifikacijom svojih džeparoša, ponižavanjem svojih radnika uništavanjem vlastitih ekonomskih resursa. Borbu za hrvatski jezik oslobođen od stranih utjecaja završila time što ga je učinila nerazumljivim.
Preobrazba Hrvatske u prostor gdje caruje nacionalna i vjerska isključivost, gdje je patriotizam samo drugi naziv za netoleranciju, mržnju i nasilje, obavljena je dakle prije dvadeset godina, a u međuvremenu, mimo skromnih intervencija, nije poduzet iole ozbiljan napor da se taj pothvat neutralizira.

Koliko smo svi kao pojedinci i zajednica doprinijeli u pokušajima stvaranja boljih i sigurnijih uvjeta za životte izgradnji modernog, demokratskog i pravednog društva u Hrvatskoj čemu težimo, pokušat ćemo odgovoriti kroz razgovor s našim gostom.  

Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 20.12.2013. na TV Jadranu u 21:05 h.

Urednica i voditeljica ŽeljanaBuntić-Pejaković.

Producentica Blagica Kujundžić

Emisija Cenzura realizira se u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se u petak u 21:05 na TV Jadranu, te reprizno u subotu u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na YouTube kanalu CenzuraPlusTV te lokalnim televizijama Gradskoj televiziji Zadar, TV Atili iz Bjelovara te Kanalu RI  iz Rijeke.

Za sva pitanja i prijedloge kontaktirajte nas putem stranice www.cenzura.hr  ili pišite na mail cenzuraplus@cenzura.hr.
Emisija je pripremljena u okviru anti-diskriminacijskog projekta „Biram društvo bez diskriminacije“ financiranog sredstvima Europske unije, kroz program zajednice Progress.

Sadržaj emisije odgovornost je udruge Cenzura Plus te ne odražava nužno gledišta Europske unije.
Emisija je sufinancirana sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sadržaj emisije odgovornost je udruge Cenzura Plus te ne odražava nužno stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

TV emisija Cenzura sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Sadržaj emisije isključiva je odgovornost Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus te ne odražava nužno gledište Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 

Povratak

AKTUALNO