hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Istupanje iz Foruma 21

16.01.2003.

Poštovani gospodine Mitroviæ
Buduæi ne smatrate važnim konzultirati me oko, za mene, važnih detalja vezanih uz petu obljetnicu utemeljenja Foruma 21 i buduæi sam vas veæ nekoliko puta upozorio da je angažman u tom Zboru za mene postalo, èešæe, razlog za stres i frustracije, nego bilo èega drugog, i buduæi osjeæam prioritetnim zaštiti svoje psihološko i fizièko zdravlje, podnosim neopozivu ostavku u Izvršnom odboru Foruma 21.
Nakon toliko napora, mnogih žrtvi, poniženja i odricanja koje sam podnio zbog dobra i zaštite, odnosno održavanja Zbora na okupu unatoè žestokih napora da ga se uništi, oèekivao sam da æe te pokazati malo više pažnje i razumijevanja za moj položaj, za moje ugroženo dostojanstvo i za moj ugled u novinarskoj struci, a kojeg žele narušiti ljudi s kojima vi, oèito, sklapate kompromise za mene potpuno neprihvatljive.
Nisam, dakle, zadovoljan kako vodite Forum 21. Meni su, pak, za vrijeme moga predsjednikovanja, svi èlanovi bili izuzetno važni i èesto sam, imajuæi razumijevanje za njihove potrebe, sebe dovodio u nezgodne situacije. Zbog toga smatram da je moje èlanstvo u Zboru postalo nepotrebno, da ne kažem i karikaturalno, stoga, istodobno, odluèio sam istupiti iz Foruma 21 te vas, shodno tome, molim da obavite brisanje mojih podataka iz evidencije èlanova Zbora u Tajništvu HND-a.

Želim vam sreæe u daljnjem voðenju Zbora.

U Zagrebu, 14. sijeènja 2003.


Drago Pilsel

Povratak

AKTUALNO