hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Novi mjeseènik na kioscima do iduæeg ponedjeljka

15.09.2005.

PULA -

Otvoreno, beskompromisno, s crtom kritiènosti, ali ne napadaèki, rijeèi su kojima je Nenad Marjanoviæ ukratko opisao novi istarski magazin Regional, koji æe se najkasnije do iduæeg ponedjeljka pojaviti na kioscima diljem Istre.
Na juèerašnjoj konferenciji za novinare Marjanoviæ, inaèe glavni urednik Regionala, rekao je da æe se mjeseènik baviti temama vezanim za Istru, od politike do kulture i sporta, no da æe to ipak biti tiskovina koja æe istarskim dogaðanjima dati dozu kritike. Uz ekipu bivših »maestralovaca«, dodao je, autori tekstova bit æe ljudi iz razlièitih podruèja djelovanja poput Latinke Janjanin, Vladimira Vlaèiæa, Deana Benèiæa te pojedini novinari koji su zanat pekli u drugim redakcijama - Neven Lazareviæ i Sanja Šariri.
U sklopu magazina, nastavio je Marjanoviæ, izlazit æe i dodatak »Èempres«, satirièki prilog urbanog štiha. Dodao je da æe Regional najvjerojatnije izlaziti svakog 15. u mjesecu, a koštat æe 15 kuna. Prvi broj, na oko 64 stranice, izaæi æe u 5.000 primjeraka, a tiskat æe se u pulskoj tiskari MPS. Odgovarajuæi na novinarsko pitanje, Marjanoviæ je rekao da su projekt financirali sami, dijelom putem marketinga, te da nemaju politièkih sponzora.                                                    N. S.

Povratak

AKTUALNO