hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Galiæ smjenjuje Tanju Šimiæ zbog Latinice?

31.01.2006.

Tek je iz drugog pokušaja Vijeæe HRT-a juèer na svojoj sjednici prihvatilo izvješæe ravnatelja Mirka Galiæa o sluèaju Latinice na temu Tuðmanove ostavštine. Iako su neki vijeænici išèitali da Galiæ sam više nije zadovoljan direktoricom programa HTV-a Tanjom Šimiæ, ali da odgovornost i pitanje njezine eventualne smjene želi prebaciti na Vijeæe, njegovo je izvješæe na kraju prihvaæeno uz preporuke da se programsko vodstvo odluèi hoæe li se Latinica ubuduæe emitirati uživo ili snimati te da èelnici programa HTV-a od ravnateljice Marije Nemèiæ zatraže potvrdu povjerenja, a ona potvrdu povjerenja najprije od Galiæa.

Nakon prvotnog odbijanja izvješæa, Galiæ je èak javno zapitao znaèi li to da on treba svoj mandat dati na raspolaganje ili sam podnijeti ostavku. Doraðeno izvješæe o vanjskoj produkciji, pak, ponovno nije prihvaæeno, nego je uz mnoge primjedbe zatraženo da se opet doradi i o njemu raspravlja na zatvorenoj sjednici, i to zbog nekih podataka koji se ubrajaju u poslovnu tajnu.

Tražilo se da se objasni razlika izmeðu vanjske produkcije i zajednièke suradnje, a postavljeno je i pitanje o sukobu interesa, o snimanju dokumentarca o Andriji Hebrangu starijem, za koji su i Ministarstvo kulture i HTV dali po milijun i pol kuna, o emisiji Kontraplan, producentskoj kuæi "Media spot"... (B. Ma.)

Povratak

AKTUALNO