hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Dobar brodet pokušalo skuhati 60 novinara

24.04.2006.

OPATIJA - Ekipa Hrvatskog radija - Radio Pule pobjednik je 2. Otvorenog kupa Hrvatske u kuhanju brodeta. Miješana ekipa rijeèkih dopisništava Veèernjeg lista i Vjesnika u sastavu Tamara Opaèak Klobuèar i Damir Herceg osvojili su drugo mjesto. Natjecanje u juhanju brodeta okupilo je na jednom mjestu 60 novinara iz Slovenije, Njemaèke, makedonije, BiH te Hrvatske. otvoreni kup Hrvatske za novinare u kuhanju brodeta nastavka je sad veæ tradicionalnog natjecanja u kuhanju gulaša, manifestacije koju je prije pet godina osmislio novinar Vladimir Juriæ. Na ovogodišnjem otvorenom kupu natjecale su se 22 ekipe podjeljene u dvije grupe. U subotu je zelena skupina kuhala u Matuljima, juèer je plava skupina kuhala na kupalištu Slatina što je izazvalo veliki interes turista. Veæini sudionika ovo natjecanje nije nepoznato. Supružnici Janez i Majda Kurbus sa Radio Slovenske gorice juèer su prvi put u životu pripremali brodet, recept su, kažu, potražili na internetu, a kad zapne za savjet priupitaju kolege. Predstavnicima njemaèkog zdravstvenog èasopisa Germany 1 iz Kolna ovo je bio prvi susret s ovom manifestacijom, no ne i s brodetom jer je nada Kannenberg porijeklom iz kvarnerskog kraja. Riba koju su pripremali, natjecateljima je bila zadana od starne žirija koji su èinili vlasnici restorana iz Opatije i Kastva te šefovi kuhinja opatijskih hotela Pallace-Belleuve i Ambasador. Finski skijaš Kalle Palander juèer je na poziv opatijske i kvarnerske Turistièke zajednice boravio u Opatiji, pa je posjetio novinare koji su kuhali brodet, te ih "nadgledao". Svi ljubitelji ribljeg paprikaša mogu se okušati u toj disciplini sljedeæeg vikenda u delnicama.

Povratak

AKTUALNO