hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Miliæ razbjesnio kolege

03.05.2006.

 

Nedavna izjava urednika i voditelja Brisanog prostora i nedjeljnog Dnevnika Gorana Miliæa u intervjuu danom jednim dnevnim novinama u kojem je, želeæi opravdati svoju plaæu od 26 tisuæa kuna, rekao da za taj novac radi puno više od drugih na HTV-u, izazvala je žestoka reagiranja, osobito jer je javno iznio i plaæe nekih svojih kolega.

Aleksandar Stankoviæ koji mjeseèno zaraðuje 18 tisuæa kuna, prema njegovu je mišljenju "vrlo dobro prošao jer radi samo jednu emisiju tjedno". Hloverka Novak Srziæ, kojoj je plaæa takoðer 18 tisuæa kuna, se, tvrdi Miliæ, "èetiri dana pretrgne od posla, a onda se devet dana odmara". Denis Latin je s 32 tisuæe kuna najbolje plaæeni novinar na HTV-u, a radi jednu emisiju tjedno koja je gledana isto kao i Miliæev Brisani prostor. Zbog tih Miliæevih izjava posebno je bio ogorèen urednik i voditelj Nedjeljom u 2 Aleksandar Stankoviæ koji je to ovako prokomentirao:

- Zaista ne znam što je Miliæu da ima potrebu javno prozivati i licitirati o plaæama svojih kolega s kojima na HTV-u redovito pije kavu. To je samo potvrdilo moje mišljenje da se s ljudima na HTV-u ne treba zbližavati.

Hloverka Novak Srziæ, doduše, nije tako tragièno shvatila Miliæeve rijeèi, no ipak kaže da je s obzirom na svoj staž, iskustvo i rejting emisije Otvoreno prije nekog vremena zatražila veæu plaæu.

- Od svih novinara koji su na posebnim ugovorima ja primam najmanju plaæu s obzirom na normu. Nadam se da æe se moja plaæa napokon i poveæati. I Goran Miliæ i ja imamo istu normu - osam emisija mjeseèno. Uz to, nije baš toèno, kao što Miliæ kaže, da se ja èetiri dana pretrgavam od posla, a onda se devet dana odmaram. Emisije koje radim ne pripremaju se na dnevnoj bazi - kaže Hloverka Novak Srziæ.

Denis Latin nije htio komentirati Miliæevu izjavu, pozivajuæi se na ugovor s HTV-om koji mu to ne dopušta.

Na kraju cijele ove halabuke koja se digla zbog jedne Miliæeve izjave, sam Miliæ je kratko rekao:
- Ne želim više o tome reæi ni rijeèi. Isprièavam se ako sam, iznoseæi te podatke, nekoga uvrijedio jer doista nisam imao nikakve zle namjere.

Povratak

AKTUALNO