hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

World Press Photo u Hrvatskoj

23.05.2006.

»Izložba se u Hrvatskoj održava treæi put, a cilj joj je da potakne konkurentnost meðu fotografima i demokratizira medije te informira o svemu što se dogaða u svijetu«, rekao je kustos Bart Schoonus koji je postavio zagrebaèku izložbu.
Nizozemski veleposlanik Lionel Veer istaknuo je kako izložba pridonosi otvaranju društva i potièe ljude na razgovor o tome kako bi svijet mogao biti bolji. World Press Photo neovisna je neprofitna organizacija koja podupire i promièe rad profesionalnih novinskih fotografa.
World Press Photo svake godine organizira najveæe i najprestižnije svjetsko natjecanje novinske fotografije, a nagraðeni radovi putuju svijetom kao izložba koju godišnje vidi i do dva milijuna ljudi u 40 svjetskih zemalja.
Teme ovogodišnje izložbe su glad u Africi, prošlogodišnji potres u Kašmiru i uragan Katrina, te slike uz svakodnevne novinske èlanke. U ovogodišnjem natjeèaju sudjelovalo je i šest hrvatskih fotografa, a prvi put u fotografijama æe, osim Zagrepèana, moæi uživati i Spliæani i Vukovarci. Izložba je organizirana u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, Nacionalnom i sveuèilišnom knjižnicom i nizozemskim veleposlanstvom.

Davor Ivanov

Povratak

AKTUALNO