hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

HND osudio napade šefa sinjskog SDP-a na dopisnika Jutarnjeg lista

26.07.2006.

U HND-ovu priopæenju se tvrdi da Miloševiæ nastoji zastrašiti Periæa otkako je otkriveno da je manipulirao izbornim listiæima na posljednjoj izbornoj konvenciji sinjskog SDP-a.

“O tom su sluèaju izvještavali svi hrvatski mediji, ali je samo Periæ, iako je sve tekstove i izvještaje na reèenu temu odradio po svim pravilima struke, danomice izložen žestokim Miloševiæevim prijetnjama”, stoji u HND-ovu priopæenju.

Vito Periæ bio je prisiljen dva puta u posljednjih mjesec dana zatražiti savjet i pomoæ sinjske policije nakon prijetnji koje su mu stizale zbog objavljenih tekstova.

- Sve je poèelo na prošloj izbornoj konvenciji SDP-a u Sinju na kojoj je otkriveno da je Miloševiæ ukrao glasove svojoj protukandidatkinji Nataši Popariæ. Svi smo dobili tu informaciju i objavili su je svi mediji - kaže Periæ.

Nakon toga je, kao i drugi novinari, otkrio neke nezakonite radnje u poslovanju Gospodarske zone Kukuzovac, èiji je direktor Miloševiæ. Pri jednom susretu u sinjskom restoranu Tri punta Miloševiæ je pred brojnim gostima teško izvrijeðao Periæa, nakon èega je on konzultirao policiju.

- Obratio sam se i HND-u i predsjedniku stranke Ivici Raèanu. Èuo sam da je Raèan bio ljut, jer nije prvi put da imaju probleme s Miloševiæem - kaže Periæ.   

Povratak

AKTUALNO