hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Hloverka na sudu: Zbog èlanka joj se rugali da je ružna

21.09.2007.

HTV-ova urednica Hloverka Novak-Srziæ tužila je sa suprugom Zvonimirom Srziæem tjednik Arenu, od kojega na zagrebaèkom Opæinskom sudu traži odštetu od 100.000 kuna zbog duševnih boli izazvanih èlankom iz svibnja 2005.

U tekstu naslovljenu "Braèna kriza TV zvijezde" navedeno je da se Hloverka zbog navodne suprugove tiranije odselila iz stana u Nazorovoj, a kao osoba s kojom je otišla spomenut je njezin navodni ljubavnik. Braèni par u tužbi polazi od toga da je sve napisano laž i tvrdi da "u 28 godina njihova braka nikada nije bilo ni nasilja niti preljuba" te da im nije ni na kraj pameti razvoditi se.

Iz Arene se pak brane da je èlanak napisan, zapravo, afirmativno za Hloverku, jer ju je tjednik uredno citirao u dijelu u kojemu je opovrgavala navodnu braènu krizu.

Pa ipak, Hloverka je na sudu rekla da se zbog èlanka osjeæala jadno i osramoæeno. Kazala je da je dobila anonimnu telefonsku prijetnju s porukom kako je "dobro da ju je prebio muž" kad veæ nije mogao on, anonimac koji ju je nazvao, ali i SMS s porukom da je "tako ružna da ne može imati ni muža ni ljubavnika".

Njezin suprug se pak žalio da je mjesec i pol pio leksaurine. Neki graðani, tvrdi, provocirali su ga pitanjima o braènoj prijevari, dok su mu neki predbacivali "junaèenje nad ženom".

Kako se èini da su obje strane iznijele što su imale, u nastavku se može oèekivati posljednja rijeè suda vezano uz taj sluèaj.

Povratak

AKTUALNO