hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Mamiæ: Da nisam u klubu, sve bih vas likvidirao

29.09.2007.

ZAGREB -

U predveèerje derbija s »Rijekom« iza južnog gola stadiona Maksimir održana je konferencija za novinare koja je trebala poslužiti kao uvod u praznik nogometa. Meðutim, izlaganje »Dinamovog« trenera Branka Ivankoviæa i njegovog prvog napadaèa Boška Balabana pretvorilo se u dvadesetominutnu »grmljavinu« u izvedbi izvršnog dopredsjednika »modrih« Zdravka Mamiæa, koji pritom nije birao rijeèi.
Izmeðu uobièajenog spominjanja ženskih roditelja predstavnika medija, u kontekstu spolnog opæenja na sve moguæe naèine, Mamiæ je sijao decibele pred kamerama nekoliko televizijskih kuæa. Nakon što je novinare koje kritièki pišu o »Dinamu« okarakterizirao kao »sinove udbaša i JNA oficira koji rade protiv Dinama i Hrvatske«, izvršni dopredsjednik otišao je korak dalje. I debelo prekoraèio granicu dobrog ukusa.
- Da nisam u klubu, znate što bih napravio? Sve bih vas likvidirao! Ne doslovno. Prvo bih došao do jednog, opalio mu šljagu i odradio 15 dana u zatvoru. Onda bi na red došao drugi, pa opet 15 dana zatvora, pa treæi, i tako redom - tumaèio je Mamiæ iza južnog gola stadiona Maksimir.
Nakon toga na red je došlo još jedno posezanje u bogati arsenal psovki. Mamiæ nije birao rijeèi, derao je »ognjem i maèem« po kome god je stigao, naglašavajuæi da protiv »Dinama« pišu oni koji ne vole ni Zagreb ni Hrvatsku.
- Znate li što æe vam se dogoditi kad više neæete htjeti ispunjavati mraène naume svojih nalogodavaca. Vaši šefovi i urednici odbacit æe vas kao stare èarape i više se neæete moæi skrivati iza imena medija. Tada æe vam jedini prijatelji biti Mamiæ i »Dinamo« - dodao je izvršni dopredsjednik.
Izmeðu još nekoliko rafala psovki i prokazivanja vanjskih neprijatelja Mamiæ je odluèno demantirao prièe koje kažu da »modri« intenzivno traže zamjenu za Ivankoviæa. Štoviše, »Dinamov« prvi operativac podmetnuo je leða ispod »trenera koji iza sebe ima dva nastupa na Svjetskom prvenstvu i jedan na Europskom prvenstvu«.
- S ovog mjesta vam poruèujem da æe Branko Ivankoviæ voditi iduæu europsku utakmicu »Dinama« na stadionu Maksimir, pa makar izgubili prvenstvo i Kup - rekao je Mamiæ povišenim tonom.
Iz toga nije teško naslutiti da su u Maksimirskoj 128 veæ prekrižili eventualno iznenaðenje na uzvratnoj utakmici prvog kola Kupa UEFA s »Ajaxom«. Što se trenera tièe, njegova pozicija trebala bi biti sigurna, bez obzira na ishod derbija s »Rijekom«. Meðutim, jednako slatke rijeèi Mamiæ je servirao prije nešto manje od godinu dana, na spomen Josipa Kužea.

Davor PETROVIÆ

Povratak

AKTUALNO