hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Pismo predsjedniku HND o ukidanju sporne pretplate

28.12.2007.

Poštovani kolega Duka!
Zahvaljujemo na Vašoj inicijativi i prijedlogu gdje sugerirate da se ukinu pretplate na tjednik Lider za sve novinare i zaposlenike Lider pressa d.d. Vjerujem da znate da svi novinari i urednici Lidera, uredno i stalno, dobivaju besplatni autorski primjerak tjednika u kojemu rade. Dodatno, uprava Lider pressa d.d. predložila je 29. ožujka 2007., u sklopu redovnih poslovnih aktivnosti, upis pretplate na tjednik Lider. Istièem i ponavljam, predložila. Dakle nikako naredila. Slijedom prijedloga Uprave i osobne odluke svakog zaposlenika Lider pressa d.d., «dogodile» su se i Vama sporne pretplate.
S obzirom da poštujemo krovnu strukovnu organizaciju, a imajuæi u vidu èinjenicu da želimo biti aktivan sudionik «nastalog problema» te izbjeæi buduæe nesporazume, po isteku ovogodišnjih pretplata neæemo zaposlenicima predlagati obnavljanje pretplate. Naravno, mi nemamo nikakvo pravo spreèavati bilo koga da se, ako to želi, pretplati na bilo koju publikaciju, a to ukljuèuje i poslovni tjednik Lider.
Poèevši od danas, ako bilo koji zaposlenik donese odluku da više ne želi biti pretplaæen na naš tjednik, uprava Lider pressa d.d. vratit æe mu iznos pretplate, a list æe na naznaèenu adresu stizati do isteka jednogodišnjeg roka.
Dopustite da na kraju i ovom prilikom, još jednom, po «stoti» puta, istaknem kako prisilnih pretplata za naše novinare i zaposlenike nikada, podvlaèim, nikada nije bilo.
U Zagrebu, 28. prosinca 2007.   

Željko Vukeliæ,
direktor Lider press d.d.

Povratak

AKTUALNO