hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Fenomenalna reklama: mjeseènik Bell’Europa posveæen Šibeniku

28.05.2008.

Pokazuje to i posljednji broj milanskog mjeseènika Bell’Europa. Zahvaljujuæi katedrali, spomeniku pod zaštitom UNESCO-a, Šibenik je zaradio promidžbu vrijednu najmanje èetiristo tisuæa eura.

Naime, mjeseènik s nakladom od 95 tisuæa primjeraka, koji se tiska na talijanskome, engleskome, njemaèkome, francuskome i španjolskome, èak 16 svojih udarnih stranica posvetio je Krešimirovu gradu.

Šibenska Venecija

Pod naslovom Atmosfera Venecije ispod šibenskog neba, autor Giampiero Comolli èak je 14 stranica potrošio na šibensku katedralu. Uz duplericu s mapom grada Šibenika, našla se s druge strane i velika slika – crtež katedrale koju je osmislio Francesco Corni.

- Godišnje nas posjeti gotovo stotinjak novinara. Svaki od njih, ovisno za koji medij radi, na svoj naèin oslika prirodne, povijesne i kulturne vrijednosti Šibenika. Meðutim, nikada nitko, kao novinar Comolli, nije toliko rijeèi i slika potrošio na katedralu. I to u tako uglednom listu gdje jedna zakupljena stranica stoji 25 tisuæa eura, kaže Ines Ljubiæ iz Županijske turistièke zajednice.

Ostatak teksta posvetio je ljepotama nacionalnih parkova Krka i Kornati, a u središtu zanimanja su dalmatinski kulinarski specijaliteti iz šibenskog kraja. Uz preporuke svojim èitateljima da doðu u ovaj najstarijih hrvatski grad, tu su i preporuke gdje dobro jesti. Izdvojio je, meðu ostalim, Gradsku vijeænicu, Dalmatino i Tinel.

 

Vrt svetoga Lovre

Zanimljivo je, Camolliju je za oko zapeo i srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt sv. Lovre. Ovaj gotovo sto godina zapušteni vrt u krugu samostana, prošle godine obnovio je Zvonko Pešiæ, vlasnik prve privatne gimnazije u Šibeniku, a veæ na startu, zahvaljujuæi Bell’Europi, na široka vrata ušao je meðu vrijedne turistièke adute Šibenika.

 

Povratak

AKTUALNO