hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Zahtijevamo neprekidnu policijsku zaštitu Dušana Miljuša

03.06.2008.

Hrvatsko novinarsko društvo zgranuto je napadom na novinara Dušana Miljuša, te od MUP-a do daljnjega zahtijeva njegovu neprekidnu policijsku zaštitu, nakon što je brutalno pretuèen ispred zgrade u kojoj stanuje u Zagrebu.

S obzirom na to da je premlaæivanje kolege Miljuša treæi takav fizièki napad na novinare u zadnjih desetak dana (dva su se nedavno dogodilo u Zadru), pozivamo Vladu da rješavanju tog alarmantnog problema pristupi bez odlaganja.

Do premlaæivanja Dušana Miljuša, koji godinama piše o organiziranom kriminalu, došlo je nakon što su mu lani èlanovi jedne obitelji koju veæina medija u Hrvatskoj povezuje s tim miljeom, objavili nedvosmislenu prijetnju smræu meðu osmrtnicama u dnevnim novinama. Takav razvoj dogaðaja predviðali su, nažalost, svi, osim policije.
 
Od Vlade, dakle, zahtijevamo, da hitno, odluèno i bez raèunice objavi rat nasilju, jer æe u suprotnom biti najodgovornija što ono u Hrvatskoj postaje svakodnevicom.

HND u tom smislu osuðuje fizièke napade i na sve graðane koji nisu novinari, a dogodili su se zadnjih dana.

O sluèajevima premlaæivanja novinara u Hrvatskoj izvijestili smo Svjetsku i Europsku federaciju novinara, krovne organizacije HND-a.


Za Izvršni odbor HND-a

Luko Brailo, potpredsjednik
Mislav Bago, potpredsjednik

Vladimir Luliæ, glavni tajnik

 

 

Povratak

AKTUALNO