hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Demantij direktora Radija Gospić

12.12.2012.

Hrvatski radio-radio Gospić d.o.o.
Budačka 12
G O S P I Ć

Telefoni:
Direktor: 676-367, mob. 098/220-866
Redakcija: 053/ 57 23 13
Fax: 053/ 57 56 13
Režija: 053/ 57 22 70
Glazbena redakcija: 053/ 57 49 85
e-mail: radio-gospic1@gs.t-com. hr
www.radio-gospic.hr
MB: 3727262
OIB: 34653520221
Žiro-račun : 2390001-1100399242    
                                                                             Hrvatsko novinarsko društvo
                                                                             n/p tajnik g. V. Lulić


Poštovani!

      Tekst o navodnom brutalnom premlaćivanju novinara g Željka Popovića prenijeli su mnogi  portali i neke tiskovine. Budući da ste Vi dali izjavu o tom izmišljenom incidentu slušajući samo jedu stranu, doista me neugodno dojmilo svrstavanje HND-a na samo jedu stranu. Mene niste kontaktirali, niti pitali što se dogodilo. Da ste se samo malo potrudili doznali biste od Policije  kao u potpunosti negiram ovaj slučaj. G. Popović je naveo i četvoricu svjedoka i svi su izjavili da incidenta nije niti bilo!!! Ja svjedoke nisam niti navodio je bi od 15-ak nazočnih netko valjda vidio fizički i „brutalni“ napad. Policija je još u subotu (8. 12.) imala sve iskaze, ali ih HND nije želio nit tražiti, a kao li sagledati U mojoj novnarskoj torbi policija je pronašla i nožić kojim sam navodno prijetio kolegi. Taj je „nožić“ pregledan i fotografiran kao dokaz. Riječ je o mojem diktafonu „Olympus“!!!
     Čini se da je nukleus cijele priče činjenica što je g. Popović član HND-a  i  na taj je način zaštićen Ja sam samo direktor lokalnog radija, nisam član niti  jedne novinarske udruge pa me se može blatiti Ovo je druga po redu izmišljotinu g. Popovića vezana uz moje tzv. fizičke napade. U rujnu ove godine  prijavio me policiji  jer  sam u jednom kafiću navodno  ga vukao za uši!?! Također je angažirao dvojicu svjedoka koji su izjavili kao osim razgovora mene i g. Popovića, nikakvog kontakta nije niti bilo.
  Sud časti HND-a je odbacio našu žalbu kada smo tražili sankcije za g. Popovića jer je na svojem portalu  „Slobodna Lika“  svibnju o.g. obavio kao je „radio Gospić najveći parazit Županijskog proračuna, a njegovi novinari sakupljaju vijesti po močvarama i kokošinjcima“.
 U pjašnjenu Suda časti stoji kao je za taj tekst novinar Ž. Popović iznio argumente. Budući da niti tada (niti je ikada) g. Popović kontaktirao bilo koga s radio Gospića ostala na je nepoznanica  tim „argumentima“. Ovim Vas putem izvješćujem i o podatku po kojemu je protiv vlasnika i urednika portala „Slobodna Lika“ g. Popovića  već realizirano 20 sudskih parnica, dok je više od deset u tijeku. Sve se tužbe odnose na potpuno izmišljene činjenice objavljene na tome portalu. Radio Gospić protiv g. Popovića također vodi tri sudska spora iz istovjetnih razloga- objavljivanja neistina i vrijeđanja. Od vas g. Luliću tražimo da o ovoj strani priče izvijestite javnost, uprav kao što ste je revno izvijestili o „brutalnom napadu na novinara“. Ukoliko se to ne dogodi bit ću kao fizička i pravna osoba primoran zatražiti zadovoljštinu sudskim putem.


 Srdačno Vas pozdravljam!     
                                              S poštovanjem,
 
U Gospiću, 12. 12. 2012.                              Marin Smolčić

Povratak

AKTUALNO