hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša sedam predstavnika hrvatskih medija

18.03.2014.

Sedmero članova hrvatskog novinarsko-skijaškog tima boravit će na Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu u švicarskom Champeryju od 22. do 29. ožujka 2014. godine.

Riječ je o 61. međunarodnom susretu novinara skijaša u sklopu kojeg će novinari osim u natjecanju u alpskom i nordijskom skijanju, te u kombinaciji, imati priliku sudjelovati i u debatama i okruglim stolovima s predstavnicima iz političkog, gospodarskog i društvenog života Švicarske.

Porte de Soleil skijalište povrh Champeryja smješteno je na dvije tisuće metara nadmorske visine, te ima oko 650 kilometara staza.

Na ovogodišnje natjecanje novinara skijaša putuju Barbara Štrbac (Nova TV), Tom Dubravec i Srđan Vrančić (Cropix), Petar Fabijan, slobodni fotoreporter, Ana Raić-Knežević (Novi list), Branka Malnar do sada najtrofenija kolegica s Radio Rijeke, te naš kapetan Danijel Popović.

Snage će odmjeriti s dvjestotinjak kolega u veleslalomu i nordijskom skijanju na stazi dugoj dva i pol kilometra, i to u juniorskoj (do 45 godina), seniorskoj (do 55 godina) i super-seniorskoj konkurenciji.

Transfer naših natjecatelja omogućili su službeni sponzori “FLEET rent a car” i tvrtka “Crodux plin”.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovog projekta. Naš angažman na ovom projektu je na tragu društveno odgovornog poslovanja koje redovito primjenjujemo u sklopu zajednice u kojoj živimo i radimo. Kada su nam se organizatori obratili sa zamolbom za suradnjom, prihvatili smo je objeručke. FLEET rent a car kao jedna od vodećih rent a car kompanija u Hrvatskoj raspolaže s flotom oko preko 1600 vozila svih kategorija. Sustavno rastemo u poslovnom i uslužnom smislu iz godine u godinu. Upravo zato smatramo da je naš doprinos društvu i okolini neophodan i obavezan. Našim novinarima želimo sretan i ugodan put u Fleetovim vozilima s željom da nas uspješno informiraju i javljaju nam lijepe vijesti s natjecanja“ -  poručio je direktor  “FLEET rent a car-a” Krešimir Dobrilović.

Predstavljanje Hrvatske na tradicionalnoj “Nacionalnoj večeri” što se održava tijekom prvenstva sponzoriraju  Vindija, Jamnica, Zagrebačka pivovara, PIK Vrbovec, Peninsula i Hrvatska turistička zajednica u Švicarskoj.

Hrvatske novinare sponzorstvom su podržali i “Rost-šport”, “Ski Frankie” i “Novi list”.

Ana Raić-Knežević
potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva

Povratak

AKTUALNO