hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ivo Lončar se vratio na HTV kao savjetnik

27.01.2009.

Nakon dva mandata u Saboru (četvrti i peti saziv), nekoliko afera koje su se vukle za njim (“zapošljavanje” rodbine u Hrvatskoj pošti gdje je bio čelnik NO-a), bivši najglasniji saborski zastupnik Ivo Lončar, koji nije prezao ni od vrijeđanja svojih kolega, vratio se na HRT, i to na visoku poziciju savjetnika za program ravnatelja HTV-a Blage Markote, te mu je Televizija, doznaje “Slobodna”, odlučila isplaćivati plaću koja će biti između 15 i 20 tisuća kuna.

Radit će na poslovima savjetnika, te će biti odgovoran za HRT-ove TV centre u zemlji. U njegovu imenovanju “prste” je imao i glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, koji je odobrio Lončarovo imenovanje.

‘Najveći status’

- Istina, od nedavno je gospodin Lončar ponovno na HTV-u. On je na televiziji bio zaposlen 1989. godine, potom je, nakon odlaska u Sabor, zamrznuo svoj posao. Sada je svoj status odmrznuo i vraćen je na HRT, na mjesto savjetnika - kaže nam Janos Roemer, glasnogovornik HRT-a, kojega smo upitali zašto Lončar nije vraćen u emisiju “Plodovi zemlje” odakle je i otišao u saborske klupe.

- Mjesto u toj emisiji je sada zauzeto, pa se Ravnateljstvo odlučilo da se gospodina Lončara zaposli na poslovima savjetnika - odgovara nam Roemer.

Kratko smo razgovarali s Lončarom, koji se začudio što je do nas već stigla informacija o njegovu imenovanju, napominjući da na HRT-u postoje brojni informatori kojima nije drago što se on ponovno vratio na televiziju.

- Što vam tu ima biti čudno. Vratio sam se jer sam tu prije radio. Moje imenovanje na mjesto savjetnika je bio jedan zajednički dogovor, nema tu ništa senzacionalno. I plaća mi neće biti oko 20, nego prije će biti oko 15 tisuća kuna. Ja sam i prije odlaska s HRT-a imao najveći mogući status i on je sada, kada sam se vratio, isti i nije pomaknut ni mikrona - kaže nam Lončar, kojega smo upitali zašto se nije vratio u redakciju gdje se bavio poljoprivredmnim temama, a ne odmah u vrh televizije.

- To je bio zajednički dogovor. Imam gripu, ne mogu vam više odgovarati na pitanja - rekao je Lončar.

Nezavisni milijunaš

Ivo Lončar je rođen 1957. godine u Imotskom. Tijekom 80-ih je počeo raditi kao vanjski suradnik Radio Zagreba, a rad je nastavio u emisiji “Plodovi zemlje”. U Sabor je ušao s liste HDSS-a iz koje je istupio i postao jedan od nezavisnih zastupnika koji su odlukom HDZ-a dobili milijun proračunskih kuna tijekom 4 godine mandata.

Povratak

AKTUALNO