hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Suspenzije i isprike na Radio Puli

21.08.2002.

Nakon takve "eskapade" slušateljstva samo jedne i to vrlo prepoznatljive provenijencije, glazbeni urednik Radio Pule kao toèku na "i" pušta istarsku himnu "Krasna zemljo, Istro mila". Urednik Radio Pule Budimir Žižoviæ voditelja Predraga Melnjaka je nakon propusta suspendirao iz tog dijela programa, a o sankcijama glazbenom uredniku Brunu Krajcaru još dogovara s glavnim urednikom Hrvatskog radija Duškom Radiæem.
U središnjoj informativnoj emisiji Radio Pule Dnevniku u 16 sati Budimir Žižoviæ isprièao se svim slušateljima Radio Pule i svim susjedima Slovencima i slovenskim državljanima koji ljetuju u Istri zbog takvog neprimjerenog tona u programu Radio Pule. Pri tome je izrazio uvjerenje u prijateljstvo dvaju naroda na civilizacijskoj razini, a koje nema veze, po Žižoviæevim rijeèima, s (ne)rješivim meðudržavnim odnosima Hrvatske i Slovenije, koje obje, na žalost, moraju vježbati državnost, demokraciju i prikljuèenje Europi bez granica.
U izjavi za naš list Budimir Žižoviæ je naglasio kako je dužan bio ispriku uputiti i onom dijelu slušateljstva koje drukèije misli i gleda na ovu cjelokupnu hrvatsko-slovensku situaciju, ali im nije dana prilika da je u eteru Radio Pule izraze.

Branka ŽUŽIÆ

Povratak

AKTUALNO