hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Netoèna tvrdnja Drage Pilsela

14.12.2002.

Tvrdnja u èlanku Drage Pilsela »Alijansa za kaos na dalekovidnici«, Novi list od 8. prosinca, da je za donošenje »važnih« odluka Vijeæa HRT-a potrebna kvalificirana veæina èlanova Vijeæa HRT-a je neistinita.
    Prema èlanku 22, stavak 2., za pravovaljane odluke Vijeæa HRT-a potrebna je nazoènost više od polovine ukupnog broja èlanova. Ukupan broj èlanova Vijeæa je 25, iz èega proizlazi da je potrebna prisutnost najmanje 13 èlanova za donošenje pravovaljanih odluka. Èlanak 22, stavak 3. predviða dalje da se odluke donose veæinom glasova, a nikako kvalificiranom veæinom. Iz svega proizlazi da je za donošenje pravovaljanih odluka uz nazoènost 13 èlanova sasvim dovoljno i 7 glasova »za« uz uvjet da je svih preostalih 6 »protiv«.
    Sve ostale kvalifikacije Vijeæa HRT-a i Alijanse su proizvod Pilselove mržnje zbog udaljavanja iz centralnih tijela Alijanse. Novi list ne bi trebao prepuštati svoj novinski prostor gospodinu Pilselu za diskvalifikacije i privatne obraèune s niskim pobudama, reagira Zlatko Željko, predsjednik Jurisprotecte.
 

Povratak

AKTUALNO