hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vojku Mirkoviæu nagrada za životno djelo

07.05.2003.

'ŽiriSPLIT — Žiri Slobodne Dalmacije za nagrade iz podruèja novinarstva na sastanku održanom u našoj kuæi donio je odluke o nagradi za životno djelo i godišnjoj nagradi.
Veæinom glasova žiri je nagradu za životno djelo Joško Kulušiæ dosudio Vojku Mirkoviæu, nekadašnjem djelatniku Slobodne Dalmacije, dugogodišnjem novinaru, kritièaru i uredniku, a godišnju nagradu Miljenko Smoje Saši Ljubièiæu, kolumnistu našeg lista.
U konkurenciji za nagradu za životno djelo još se našao i Mladen Mateljan s HTV-a a za godišnju su bili predloženi i Jurica Pavièiæ iz Jutarnjeg lista te Boris Paveliæ iz Novog lista.
Èlanovi žirija bili su Jadran Marinkoviæ kao predsjednik, Mario Bošnjak, Dražen Gudiæ, Jelena Lovriæ, Danko Plevnik i Sandro Pogutz.
Laureatima æe nagrade biti uruèene na proslavi Dana Slobodne Dalmacije, 17. lipnja kada æe biti dodjeljene i nagrade za umjetnost i znanost. Lanjski dobitnici novinarskog priznanja bili su Joško Franèeski koji je nagraðen nagradom za životno djelo i Inoslav Bešker koji je dobio godišnju nagradu.

J. PARIÆ

Povratak

AKTUALNO