hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Zvonimiru Bobanu nagrada »Vukovarac«

03.07.2003.

Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec istaknuo je da danas razloga za slavlje imaju, ne samo 158 sportskih novinara, èlanova HZSN-a od kojih 86 posjeduju iskaznicu meðunarodnog udruženja AIPS, nego i svi ostali sportski novinari kojih u Hrvatskoj ima 300-tinjak.
Najstariji sportski novinar na svijetu i još uvijek aktivni 87-godišnji Žarko Susiæ kritièki je govorio o pisanju kolega istièuæi da su i oni u mnogome »krivi« za sadašnje stanje hrvatskog sporta.
O poziciji sportskih novinara danas govorili su i doajeni sportskog novinarstva Milka Baboviæ, Vilko Luncer i Jovan Kosijer.
Na sveèanom dijelu sjednice dodijeljena je tradicionalna nagrada "Vukovarac« za 2002. godinu, koja se dodjeljuje sportašu ili sportskom djelatniku za primjerenu suradnju s medijima i humanitarno djelovanje, legendarnom kapetanu nogometne reprezentacije Zvonimiru Bobanu.
U obrazloženju nagrade stoji da je Zvonimir Boban kao aktivni nogometaš i nakon svršetka nogometne karijere primjereno suraðivao s novinarima, a uz to se iskazao darivanjem prihoda s oproštajne utakmice SOS Djeèjem selu. Sveèanom dijelu sjednice bili su nazoèni brojni ugledni sportski djelatnici na èelu s glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Ivicom Miošiæ-Stošiæem.
Na radnom dijelu sjednice jednoglasno je prihvaæen prijedlog izmjena Statuta i Pravilnika o nagradama HZSN-a, dok prijedlog da nagrada za životno djelo HZSN-a dobije ime po prvom profesionalnom sportskom novinaru, na ovom podruèju, Hrvoju Macanoviæu nije dobio potreban broj glasova. (Hina)

Povratak

AKTUALNO