hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nepoznati istukli urednika OTV-a

08.09.2003.

- Malo iza 21 sat vraæao sam se iz grada. Prijateljica me dovezla do moje zgrade. Krenuo sam iz auta, a nisam vidio da ima nekog u blizini.
    Dok sam prolazio kroz vežu, èuo sam iza sebe ubrzane korake. Netko me oborio na pod, licem prema zemlji i dva-tri puta udario neèim što je nalik na pendrek. Sve je to bilo bez rijeèi, neznanac nije ništa govorio.
    Poèeo sam vikati i pokrio sam lice rukama kako me ne bi cipelario. Prvi napadaè je nestao, pokušao sam se pridiæi, a tad me drugi takoðer udario nekim predmetom, pa je i on pobjegao. Deèki iz susjednog ulaza èuli su moju viku i dotrèali. Oni su vidjeli dvojicu kako bježe, a ja sam zapamtio da je jedan napadaè bio u plavoj majici - isprièao je juèer Maksimoviæ.
    Rekao je da je odmah pozvao policiju. Policajci su bili korektni i kod njega se zadržali 45 minuta.
    - Ovaj napad nije sluèajan. Zabrinut sam i strah me je. Razmišljao sam o moguæim privatnim i poslovnim razlozima, ali stvarno ne znam zašto bi to netko uèinio. Ali zastrašivanje me neæe sprijeèiti u mojem poslu - rekao je Maksimoviæ.
    Dodao je da je nedavno bio na operaciji i da još uvijek hoda uz pomoæ štake. Od subotnjih udaraca je lakše ozlijeðen i ima podljeve, ali je odbio lijeènièku pomoæ. (aka)

Povratak

AKTUALNO