hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Tekst Nine Domazet kao da je pisan po neèijoj narudžbi

23.10.2003.

Novinar, koji ima namjeru istinito informirati javnost i èitatelje koji kupuju tiskovinu, preuzima odgovornost i prema èitateljima i prema vlasniku tiskovine da æe svojim pisanjem poštovati novinarski kodeks ponašanja što znaèi da æe èasno obavljati posao kojim se bavi i za koji prima osobni dohodak. Što je nagnalo vašu novinarku da napiše jedan najobièniji pamflet u kojem se neutemeljeno pokušava blatiti i osuðivati te omalovažavati osobu dr. Suriæa, savjetnika ministra u Vladi RH, prepuštam njezinoj savjesti i novinarskom cehu kojem i dotièna novinarka pripada. Ovako sroèen tekst, prepun insinuacija i aluzija, ne može biti drugaèije pisan nego po narudžbi! Èijoj?
    Ako novinarka N. Domazet dr. Suriæu za »smrtni grijeh« uzima to što se kao savjetnik ministra zalaže za ulazak stranog kapitala u izraubanu Hrvatsku, onda to nije bio »pucanj« u dr. Suriæa! »Pucanj« je to i u Raèana i Mesiæa kojima su »puna usta« stranog kapitala i njegovog ulaska u hrvatske gospodarske tokove. Pucanj je to u EU, ali najprije treba obraèunati s Bancem koji se drznuo »smeæeljupcima« postaviti neka nezgodna pitanja nakon što je obišao nekoliko »referentnih« projekata iza kojih stoje »struènjaci« koje spominje novinarka N. Domazet.
    P. S. Pitanja koje postavlja ministar Banac, postavio je i g. Romano Prodi te ih u pisanoj formi uruèio osobno Ivici Raèanu u dokumentu Europske komisije, poglavlje 22, a odnosi se na gospodarenje otpadom u kontekstu utjecaja na okoliš, reagira Stjepan Furdek iz Zagreba..


Povratak

AKTUALNO
Priručnik: Sloboda izražavanja, Zakon o medijima i novinarska kleveta
Unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja uz primjenu HKO-a
Zakon o medijima i drugi zakoni
Nagrade
HND Newsletter

Agencija za elektroničke medije

International Federation of
Journalists

European Federation of
Journalists

Committee to Protect Journalists

Reporters without Borders

SEEMO

Article 19

IT support by IDE3 IT