hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

U srijedu natjeèaj za prodaju "Slobodne"

04.11.2003.

Ovu je zadaæu administraciji Fonda u ponedjeljak dao Upravni odbor HFP-a, i to jednoglasnom odlukom èetiriju prisutnih èlanova: predsjednika Ljube Jurèiæa i èlanova Damira Kuštraka, Slavka Liniæa i Željka Peceka, dok peti èlan Radimir Èaèiæ ni ovoga puta nije bio na sjednici UO-a.
"DetaljNatjeèaj o prodaji Slobodne bit æe objavljen, kako se oèekuje, ove srijede u Vjesniku. Potencijalni kupci imaju rok od 30 dana za dostavljanje neobvezujuæe ponude nakon èega æe uslijediti odabir najboljih, s kojima æe biti nastavljen postupak pregovaranja, za koji je takoðer odreðen rok od 30 dana. U oglasu stoji da buduæi kupci u startu otkupljuju 34,6 posto dionica, a kljuèni je uvjet da osim kupnje tih dionica buduæi vlasnik uloži i minimalno 80 milijuna kuna za poveæanje temeljnoga kapitala.
Natjeèaj, priznaju u Fondu, na prvi pogled djeluje pomalo neobièno, no sukladan je odluci Vlade koja želi za novoga vlasnika Slobodne pronaæi neko jako financijsko ime. Naime, u konaènici ove transakcije je ideja da, s obzirom na uvjetovanu dokapitalizaciju, novi vlasnik ima 75 posto, a zaposleni i bivši zaposleni 25 posto dionica.
Na otvorenom dijelu sjednice UO Fonda prihvaæen je prijedlog da se dubrovaèki hotel "Neptun" proda zagrebaèkoj tvrtki "Importanne" jer je povukla sve svoje prethodne uvjete o novim investicijama i širenju sadašnjih kapaciteta. U zatvorenom dijelu sjednice UO je odluèio odobriti due diligence za PIK "Kutjevo" tvrtkama "Vinova" i "Božjakovina", dok je zakljuèna odluka o prodaji PIK-a "Vrbovec" Ðuri Gavriloviæu odgoðena do èetvrtka. Traženo, naknadno oèitovanje Gavriloviæa o nekim dvojbenim detaljima iz njegove prve ponude, stiglo je uoèi same sjednice UO-a, pa nije bilo vremena utvrditi što Gavriloviæ sada jamèi za preuzimanje "Vrbovca".

B. BABIÆ

 

Povratak

AKTUALNO