hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr
Tomo Nièota

Povratak

Arhiva "Iz medija"

Zdravko Mamiæ objavljuje rat Gradu

10.12.2003.

Zdravko Mamiæ iz dana u dan ulazi u nove ratove. Sada ga je potpuno iz takta izbacilo pismo Zagrebaèkog športskog saveza u kojemu se navodi kako æe klubovima biti podijeljen gradski novac. Po rebalansu proraèuna za ovu godinu, Dinamu æe pripasti 1,8 milijuna kuna, što je dvostruko manje nego, recimo, Ciboni, mnogo manje nego RK Zagrebu (2,7 milijuna), a jednako kao vaterpolistima Mladosti.
     - Dosta mi je toga, svima æu im... - zapoèeo je Mamiæ.

Aips protestirao zbog mamiæa
    ZAGREB - Predsjednik Meðunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) Togay Bayatli poslao je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviæu i predsjedniku Hrvatskog zbora sportskih novinara Juri Ozmecu pisma u kojima osuðuje postupke izvršnog predsjednika NK Dinama Zdravka Mamiæa koji je prijetio da æe novinaru HTV-a zabraniti izvješæivanje sa stadiona u Maksimiru. (h)
    Zatresao se cijeli Maksimir. Rijeèi koje je izrekao teško bi i papir podnio.
    - U èetvrtak je sjednica Gradskog poglavarstva, bit æe na njoj svašta. Diæi æu na noge i navijaèe i igraèe, cijelu Radnu zajednicu. To je sramota, zar Dinamo ništa ne znaèi u ovom gradu? To su najveæi lopovi!
    U Dinamu su ogorèeni, pogotovu jer su se o prijedlogu rebalansa morali oèitovati u samo tri sata, ili bi njihov novac bio raspodijeljen drugima.
    - Toga nije bilo ni u Staljinovo vrijeme. Ili potpiši, ili tvoj novac ide drugome. Užas!
    Dok bi se u prilog takvoj raspodjeli još mogli naæi argumenti, o novcu namijenjenom sportskim objektima nikako se ne mogu naæi. Tako je stadion Maksimir od Grada ove godine dobio samo 1,5 milijuna kuna, manje od Šalate i klizališta na Velesajmu (po 2 milijuna), ili Ustanove Zagreb (?) (èetiri milijuna).
    - Stadion se raspada, u dva mjeseca radnici su zamijenili tri èetvorna metra ploèica. Katastrofa! Ali, borit æemo se, vidjet æete u èetvrtak.


AKTUALNO