hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Plavi radio nadmašio BBC

22.12.2003.

Velik je to uspjeh za malu zagrebaèku radijsku postaju ako se zna da æe njezino ime biti upisano u, nakon Biblije, najprodavaniju i nacitiraniju knjigu na svijetu. Dosad je prodano više od 100 milijuna primjeraka Guinnessove knjige rekorda.
    Tijekom gotovo 34 sata emisije u studio je došlo više od 30 gostiju, u eter se javilo više od 1000 slušatelja, a Plavi radio je po neslužbenim podacima u subotu slušalo èak 90 posto Zagrepèana.
    - Subota je zaista bila velik dan za radio. Istina je da u toj knjizi ima svakakvih bizarnih rekorda, no mislim da ovaj rekord ipak ima svoju težinu. Nije nevažno što ga je prije nas držao, i to prilièno dugo, Treæi program Radija BBC - komentirao je Tihomir Dujmoviæ, glavni i odgovorni urednik Plavog radija, dodajuæi da je obaranje rekorda velik pothvat koji itekako diže ugled jednoj maloj gradskoj radiopostaji.
    U sljedeæih nekoliko mjeseci oèekuje pozitivan odjek i poveæanje popularnosti i slušanosti Plavog radija. Osim što æe pomoæi njegovoj promidžbi, kaže Dujmoviæ, ulazak u Guinnessovu knjigu na specifièan æe naèin pomoæi i promidžbi Hrvatske i Zagreba.
ANTONIJA BILIÆ



 DAN IZ SNOVA
OBITELJ VIMISLICKY OSVOJILA MILIJUNSKU NAGRADU
Vlatki Pokos - treæa sreæa

    ZAGREB - Saša i Marina Vimislicky najtoènije su izraèunali koliko su potrošili birajuæi stan, automobil, namještaj, tehniku, štednju i putovanje u juèerašnjem "Danu iz snova" na Novoj TV i s potrošenih 999.965 kuna, više se približivši milijunskoj svoti, sve to i osvojili.
    Presretni i s laganom nevjericom, 31-godišnji Saša i 24-godišnja Marina, koji s djecom Filipom i Sonjom žive u jednoj sobi, nakon objave nisu mogli sakriti suze radosnice.
    - Bilo je naporno, ali super! Zbrajali smo kad god bismo stigli, najèešæe u limuzini. Nismo oèekivali pobjedu. Najteže je bilo pretkraj, kad smo shvatili da nam je ostalo još 35 kuna, a prošle su godine lipe presudile - kazali su veselo. Za "Dan iz snova" svakodnevno ih je prijavljivala Marina.
    Obitelj iz Sv. Ivana Žabnog kod Bjelovara kroz duæane je vodila Vlatka Pokos kojoj se, nakon dvije godine voðenja "gubitnièkih" obitelji, napokon ostvarila želja da pobijedi "njezina" obitelj.
    Veselje zbog "treæe sreæe" Vlatka nije mogla sakriti premda je bilo oèito da je Mirna Berend "svojoj" obitelji bila više od pomoæi, dok je Vlatka "svojima" stalno preprièavala vlastita iskustva. Mirna Berend bila je uoèi proglašenja sigurna u pobjedu "svojih" Srdoèa, no ispalo je da su pogrešno raèunali.
    - Konaèno je pobijedila moja obitelj! Vjerujem da su narodne poslovice istinite i ovaj put je zaista bila "treæa sreæa". Drago mi je zbog njih, osobito jer im sve zaista treba - komentirala je Vlatka.
Antonija BILIÆ



Povratak

AKTUALNO