hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

PDV za tisak 3 posto

13.01.2004.

U DC-u, naime, drže kako je Vlada mudro odluèila odgoditi primjenu smanjenja PDV-a za godinu dana ne bi li se što bolje pripremila. Za to vrijeme može se sagledati i opravdanost DC-ovih prijedloga, smatra Škare-Ožbolt. Potpredsjednik DC-a Ðurica Mišin istaknuo je kako treba mijenjati dosadašnju ekonomsku politiku koja je prevladala samu sebe i nije dala zadovoljavajuæe rezultate. Treba, istaknuo je, smanjiti javnu potrošnju i porezna optereæenja kako bi se poveæala konkurentnost i izvoz na tržište EU-a. Zauzeo se Mišin i za nastavak izgradnje autocesta, ali po novom koncesijskom modelu, jer dodatana zaduženja ne bi bila dobra. Mijenjati treba, smatra Mišin, i dosadašnji model privatizacije. Prodaju pouzeæa trebalo bi uvjetovati novim investicijskim ciklusom i socijalnim programom za zbrinjavanje viška radnika.
Predsjednica DC-a iskoristila je èinjenicu da se radi o prvoj press-konferenciji novog vodstva stranke, pa je istaknula kako æe DC jaèati svoju poziciju na politièkom centru.
— Demokratski centar æe biti borbeni centar i što se mene tièe uvijek æe iæi samostalno na izbore — kazala je Škare-Ožbolt, dodavši kako DC želi biti politièka opcija koja æe pridonijeti stvaranju uljuðene politièke scene.

S. PAVIÆ

Povratak

AKTUALNO