hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

IskonInternet unaprijedio elektronièku komunikaciju Slobodne Dalmacije

09.02.2004.

Velika propusnost i brzina veze omoguæila je tako novinarima Slobodne Dalmacije stalni 24-satni pristup informacijama na Internetu, razmjenu e-mail poruka te pristup svim internet servisima.
"Srðan"Novom brzom internet vezom dopisništva Zagreb i Slobodne Dalmacije u Splitu omoguæeno je direktno slanje tekstova iz Zagreba u Split korištenjem VPN servisa umjesto klasiènim slanjem e-mail poruka. Time su novinari "Slobodne", ali i ostali djelatnici dobili na brzini prijenosa informacija pa zagrebaèki novinari tekstove i komentare pišu kao da sjede u Splitu", objašnjava Augustin Gattin, voditelj Internet odjela Slobodne Dalmacije.
Unapreðenje brzine internet veze logièan je slijed projekta kojim je Slobodna Dalmacija inicijalno htjela zadovoljiti èitatelje iz inozemstva te se dodatno promovirati elektronièkim putem novoj generaciji online èitatelja. Iz te potrebe rodilo se internet izdanje Slobodne na web adresama www.slobodnadalmacija.hr i www.slobodnadalmacija.com. Internetom je riješen i problem slanja materijala koji odlaze za tisak europskog izdanja novina u Frankfurt, a koje je prethodno slano satelitskom vezom.
Internet je Slobodnoj Dalmaciji omoguæio postizanje interaktivnosti s èitateljima, što je rezultiralo sve sadržajnijim web prostorom preko kojega korisnici mogu pregledavati razna izdanja. Tu je, primjerice, Mali oglasnik koji omoguæava pregled oglasa na web stranicama trenutaèno po njihovu primitku, zatim Internet trafika koja omoguæava kupnju svih tiskanih izdanja Slobodne Dalmacije preko Interneta, te pretplatu na sva izdanja. "Slobodna" je na vlastitom web odredištu takoðer omoguæila korisnicima predstavljanje privatnog turistièkog smještaja - apartmana i soba.
"Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je Slobodna Dalmacija bila jedan od prvih, a danas i jedan od najveæih korisnika usluga IskonInterneta u Splitu. Ovaj ugovor dodatno osnažuje vodeæu poziciju koju naša tvrtka ima na tržištu poslovnih korisnika, odnosno usluga stalnih internet veza, kako u Splitu tako i u cijeloj Hrvatskoj", ocjenjuje Ðorðe Šuster, regionalni direktor tvrtke IskonInternet. Prema njegovim rijeèima, ohrabruje i dodatno potièe èinjenica da je Iskon kvalitetom svojih usluga uspio zadovoljiti tako zahtjevnog korisnika kao što je jedna velika novinska kuæa, èiji se posao bazira na brzom i toènom prenošenju informacija. Osim Slobodne Dalmacije, IskonInternet u Splitu ima još 30 korisnika stalne internet veze, pri èemu lista predstavlja redom najznaèajnije poslovne subjekte u Splitu.

   

IskonInternet - svuda za svakoga

IskonInternet je najveæi privatni davatelj internet usluga u Hrvatskoj. Tome je nesumnjivo pridonio kako menadžment tvrtke, sastavljen od ekipe visokoobrazovanih i motiviranih struènjaka iz razlièitih podruèja, tako i svi Iskonovi zaposlenici, mladi kreativci koji s velikom pozornošæu neprestano prate promjene u izuzetno dinamiènom internet okruženju. U Iskonu danas radi oko 130 ljudi prosjeène životne dobi 27 godina.
Osnovana 1997., tvrtka IskonInternet postigla je u kratkom razdoblju vrlo velik poslovni rast, što dokazuje i svakodnevno poveæanje broja korisnika njezinih usluga. IskonInternet je dionièko društvo s kapitalom uglednih stranih i domaæih investicijskih tvrtki, u suvlasništvu zaposlenih i s lokalnim menadžmentom.
Sve to jamèi sigurnost i dugovjeènost, te stabilan rast i razvoj. U središtu zanimanja IskonInterneta su korisnik, njegove potrebe i zahtjevi, a to pokazuje i stalan razvoj regionalnih ureda kojima je postignuta nacionalna prisutnost i jednaka vrsta kvalitete i pažnje prema korisniku, ma gdje on bio.

Povratak

AKTUALNO