hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mavroviæ: Vijeænici nisu podlegli raznim pritiscima

23.03.2004.

Mirko Galiæ izabran je juèer za novoga glavnog ravnatelja HRT-a, èime on zapravo nastavlja i svoju dosadašnju ravnateljsku funkciju na èelu Prisavlja. Odluka je to Vijeæa HRT-a èijih je 10 èlanova Galiæa za novog prisavskog èelnika izabralo veæ u drugom krugu dodijelivši mu potrebnih osam glasova. No zanimljivo je da su veæ u prvom krugu, ne dobivši ni jedan vijeænièki glas, iz daljnje utrke ispali svi oni kandidati koji su kao i Galiæ dolazili s HRT-a: Branimir Ježiæ, Bruno Kovaèeviæ, Nikola Kristiæ, Duško Radiæ i Mato Tomljanoviæ. Tako je kao jedini konkurent Mirku Galiæu u drugi krug, s dobivena dva glasa, ušao psiholog Petar Turkoviæ, inaèe ravnatelj Centra za obrazovanje i rehabilitaciju osoba ošteæena vida Vinko Bek i predsjednik Upravnog vijeæa Mala kuæa. Ipak, u drugom krugu glasovanja Turkoviæu je svoj glas dao tek jedan vijeænik.
    - U ovom trenutku, kad konkurencija sve više jaèa, HRT-u treba velika energija, mudrost, strpljenje i upornost. Stoga sam ponosan što je Vijeæe u mom programu prepoznalo upravo te vrijednosti. Koliko æemo u tom poslu uspjeti, ovisi o tome koliko æe Vijeæe HRT-a i ravnateljstvo te ja kao ravnatelj zajednièki djelovati i pridonositi stabilnosti kuæe i kvaliteti programa. Da nisam vjerovao da mogu pridonijeti tome razvoju te da nisam vjerovao da u Vijeæu mogu dobiti podršku, na ovaj natjeèaj ne bih se ni javio - kazao je odmah nakon izbora novi glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galiæ.
    Da podsjetimo, prošlog tjedna na sjednici Vijeæa, predstavljajuæi svoju kandidaturu, Galiæ je kazao: - HRT u sljedeæem razdoblju mora poveæati prihode od pristojbe, zadržati one od marketinga i smanjiti troškove, što podrazumijeva i smanjenje broja zaposlenih.
    Nakon izbora prvog èovjeka Prisavlja, jedan od vijeænika Željko Mavroviæ naglasio je da je uoèi izbora na pojedine èlanove Vijeæa bilo pritisaka, pa i politièkih, no odluka Vijeæa dokazuje da nitko pritiscima nije podlegao.
    Na kraju juèerašnje sjednice vijeænici su raspisali natjeèaje i za ravnatelje podružnica Hrvatskog radija, HTV-a i glazbene proizvodnje.
Božena Matijeviæ


Povratak

AKTUALNO