hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ne sramim se svoje prošlosti

27.03.2004.

To je isto pokušao uèiniti i izvršni urednik »Ferala« Viktor Ivanèiæ, pa je zbog klevete osuðen pravomoæno na plaæanje odštete od jedne kune.
Sve takve kopaèe po mojoj prošlosti, zato što sam bio novinar Tanjuga, upuæujem na intervju što sam ga dao »Vijencu« 24. srpnja 2003. godine, ali æu ovdje ponoviti sljedeæe. Ne sramim se što sam kao hrvatski novinar bio uposlen u novinskoj agenciji Tanjug, u kojoj sam se, koliko je to bilo moguæe u ono doba poslije 1971. godine u kojoj sam i sam bio žrtva èistke protiv »Hrvatskog proljeæa«, zalagao za hrvatske interese.
Što se tièe amnezije gospodina Ivana Horvata, podsjetio bih ga da sam 1984. godine, iako sam bio novinar Tanjuga, jedini branio Hajdukovog nogometaša Vedrana Rožiæa kad je otišao igrati za sydneysku Croatiju, kao što sam branio i taj klub od optužbi da je ustaški. Uistinu se ne sjeæam, da mi je veliki moralist gospodin Ivan Horvat u to doba nekim istupom u novinama dao podršku u obrani Vedrana Rožiæa i sydneyske Croatije. Toliko o mojoj amneziji.
Osim toga, gospodin Ivan Horvat nije pokušao ni jednim argumentom osporiti moje navode o katastrofalnom stanju u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova, pa mi podmeæe da sam zajedno s Stankom Nickom, Ivicom Maštrukom i Tomislavom Jakiæem potomak iste jugoslavenske prošlosti. Ja, meðutim, nisam pisao o njihovoj prošlosti, nego o sadašnjosti, pa æu spomenuti gospodinu Horvatu da su spomenuta gospoda, odnosno drugovi, dok sam ja zajedno s Josipom Šentijom osnivao 1990. godine hrvatsku novinsku agenciju Hinu, bila u službi Jugoslavije, a sadašnji veleposlanik u Budimpešti Stanko Nick je èak kao službenik jugoslavenskog SIP-a sve do 1992. godine prešutno odobravao jugoèetnièku agresiju na Hrvatsku. Pametnome dosta!

VJEKOSLAV KRSNIK
Zagreb

Povratak

AKTUALNO