hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Za Slobodnu sve još otvoreno

20.04.2004.

— Vidjet æemo hoæe li se brojka od 40 posto odnositi na koncentraciju prije ili nakon odreðene akvizicije — kazao je Sanader upitan za poteškoæe nastale kod prodaje Slobodne Dalmacije. — Sluèaj prodaje Slobodne nipošto nije gotov veæ je sve otvoreno, ovaj se sluèaj vrlo brzo može riješiti — dodao je.
Komentirajuæi nedavnu izjavu suvlasnika Europapress holdinga Ninoslava Paviæa koji je kazao da se Zakon o medijima mijenja samo kako bi se sprijeèio EPH da kupi Slobodnu, premijer je odgovorio da "to nije toèno i da Paviæ tako ne misli, što se pokazalo u njegovim kontaktima s Vladom".
— Ja kao predsjednik Vlade i Spliæanin iznimno sam zainteresiran za buduænost Slobodne Dalmacije, njenih novinara i ostalih zaposlenih, jer radi se o prepoznatljivom brandu koji nadrasta regionalne okvire. Natjeèaj za njenu prodaju je završen i meðu pristiglim ponudama najozbiljnija je EPH-ova. U meðuvremenu je Ustavni sud vratio na doradu Zakon o medijima s rokom donošenja do 30. travnja, a kako praktièki veæ danas objavom avisa Europske komisije Hrvatska postaje pridruženi èlan EU-a, konzultirali smo Uniju i OESS i dobili njihove preporuke — kazao je Sanader. Na opetovano pitanje novinara o dovršetku natjeèaja za prodaju Slobodne, kazao je da je Hrvatska država koja ima svoje zakone i koje æe poštovati, pa tako i Zakon o medijima koji usvoji Sabor.

D. PETRANOVIÆ

Povratak

AKTUALNO