hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vjesnikovcima Žarku Susiæu i Vesni Kusin nagrade HND-a

08.05.2004.

Doajen sportskog novinarstva, dugogodišnji novinar i urednik Vjesnikove sportske rubrike Žarko Susiæ dobitnik je nagrade »Otokar Keršovani« za životno djelo. Nagradu za unapreðenje novinarskog izraza dobila je takoðer dugogodišnja Vjesnikova novinarka Vesna Kusin, bivša urednica kulturne rubrike, a odnedavno ravnateljica Kloviæevih dvora.
Novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec dobitnik je nagrade »Marija Juriæ Zagorka« za vijest, a Vlado Vurušiæ iz Globusa za reportažu. Nagradu za razgovor dobio je Ivo Pukaniæ, direktor Nacionala, a Marinku Èuliæu, uredniku u Feral Tribuneu, pripala je nagrada za komentare i kratke portrete. Za istraživaèko novinarstvo nagraðena je Diana Glavina, novinarka Veèernjeg lista.
Najbolje ureðena rubrika je »Pressalije« Novoga lista, a novinar tog dnevnika Nenad Reberšak dobitnik je nagrade »Nikša Antonini« za novinsku fotografiju.
Za radijski izvještaj nagradu »Marija Juriæ Zagorka« dobio je Danijel Pek, a Morana Sušec za najbolju radijsku reportažu. Najbolje ureðena radijska emisija je »Glas Hrvatske« na Hrvatskom radiju, èiji je urednik Domagoj Veršiæ.
Nagradu za televizijski izvještaj dobio je Robert Valdec, Tonèi Bonaæi za televizijsku reportažu, a Mislav Bago za razgovor. Morani Kasapoviæ pripala je nagrada za istraživaèko novinarstvo, a Juri Ozmecu za komentar. Emisija Hrvatske televizije »Poslovni klub« kojoj je urednik Ðuro Tomljenoviæ proglašena je najbolje ureðenom TV-emisijom. Snimatelj Jure Ožiæ Bebek nagraðen je za snimke iz Bagdada.
Æiril Petešiæ, Ante Živkoviæ i Filip Svetiæ dobitnici su priznanja »Milan Grloviæ« za izniman doprinos u radu HND-a.

Anuška Fjoroviæ

Povratak

AKTUALNO