hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Andrea Latinoviæ nova glavna urednica Vjesnika, Franjo Maletiæ predsjednik Uprave Vjesnika d.d.

12.05.2004.

ZAGREB, 11. svibnja – Nadzorni odbor Vjesnika d.d. smijenio je na sjednici u utorak dosadašnjega glavnog urednika Krešimira Fijaèka i na njegovo mjesto izabrao Vjesnikovu novinarku i komentatoricu Andreu Latinoviæ, potvrdio je Hini Vladin glasnogovornik Vlatko Maèek.
Na toj je sjednici takoðer smijenjen i Rikard Pompe, predsjednik Uprave tog dnevnika u veæinskom vlasništvu države. Na njegovo mjesto izabran je Franjo Maletiæ.
Jednoglasne odluke Nadzorni odbor obrazložio je gubicima i padom naklade lista, zbog èega je s Krešimirom Fijaèkom raskinut ugovor o radu, rekao je Maèek.
Novoizabrana glavna urednica Andrea Latinoviæ rekla je da je Nadzornom odboru »uputila svoju koncepciju razvoja lista koja je oèito dobro prihvaæena«. Nije željela opširnije obrazlagati koncepciju razvoja tog dnevnika dok Vlada ne potvrdi njezino imenovanje. To æe se, kako oèekuje, dogoditi u èetvrtak.
Smijenjeni glavni urednik Krešimir Fijaèko rekao je kako službenu obavijest o razrješenju još nije dobio, pa nije želio komentirati odluku Nadzornog odbora.
Andrea Latinoviæ, dugogodišnja Vjesnikova izvjestiteljica iz Hrvatskog sabora i Vlade i politièka komentatorica, diplomirala je povijest u Zagrebu 1990. godine. Novinarsku karijeru poèela je godinu dana poslije u Vjesniku, a zatim u Nedjeljnoj Dalmaciji i tjedniku Nacionalu. Kratko vrijeme bila je i glasnogovornica Ministarstva rada i socijalne skrbi za mandata ministra Davorka Vidoviæa, nakon èega se vratila u Vjesnik. (Hina)

Povratak

AKTUALNO