hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Policija na tragu Jovanoviæeva ubojice

05.06.2004.

 

PODGORICA - Podgorièka policija došla je do tragova koji upuæuju na moguæeg ubojicu direktora i glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanoviæa, javljaju podgorièki mediji u petak, pozivajuæi se na svoje izvore iz vrha Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore (MUP). Tako dnevnik "Publika" navodi kako se u pritvoru nalazi mladiæ za kojega postoji osnovana sumnja da je potencijalni ubojica.
Policija je priopæila kako se u pritvoru nalazi poznati crnogorski sportaš i višestruki šampion u karateu Damir Mandiæ, koji je uhapšen na beogradskom aerodromu gdje je namjeravao otputovati u Pariz na natjecanje. Sumnja se da je njegov mobitel, kojim se od veljaèe više ne koristi, upotrijebljen u realizaciji ubojstva.
U pritvoru je još nekoliko osoba koje su dosadašnjim rezultatima istrage posredno ili neposredno povezane s misterioznim kupcem golfa 3, vozila za koje je sada veæ s velikom izvjesnošæu utvrðeno da je korišteno u ubojstvu urednika Jovanoviæa. Njemaèki policijski struènjaci, iz laboratorija u Wiesbadenu, dva dana su analizirali automobil marke golf 3, ukraden u Zagrebu, za koji se pretpostavlja da je iz njega pucano na Jovanoviæa, i odnijeli sa sobom relevantne dokaze.
Istražni sudac Radomir Ivanoviæ nije mogao reæi kada æe prvi rezultati vještaèenja njemaèkih vještaka stiæi u Crnu Goru. "Moguæe da æe ih dostavljati sukcesivno ili sve zajedno", kazao je Ivanoviæ.
Od svih privedenih osoba uzet je "bris" za uporeðivanje DNK, ali i dijelovi odjeæe i drugi predmeti. Neki od zadržanih u policiji veæ su ispitivani na poligrafu — detektoru laži — a vjerojatno æe tako biti ispitani i ostali.
Podgorièka policija s velikim nestrpljenjem oèekuje rezultate analize DNK i barutnih èestica od njemaèkih struènjaka iz Wiesbadena, uvjerena da je na domak rješenja ubojstva Duška Jovanoviæa, pišu podgorièke Vijesti. Izvor tog dnevnika tvrdi kako je utvrðeno da su èahure naðene u golfu 3 identiène èahurama naðenim na mjestu ubojstva.
U budvanskoj policiji prije dvije noæi zadržan je i Ivan Deliæ, poznat javnosti zbog sumnjièenja da je sudjelovao u atentatu na saveznog ministra odbrane Pavla Bulatoviæa i zbog optužbi budvanske obitelji Šurina da ima veze s pogibijom njihove djece.
Policajcima koji rade na istrazi najstrože je zabranjeno komunicirati s novinarima, a uvedena je kontrola zanimanja za ovaj sluèaj.
Kontrolom su, kako pišu Vijesti, obuhvaæeni i policajci koji se zanimaju kod kolega, a nisu izravno ukljuèeni u istragu, što, prema navodima lista, potvrðuje strah policije da možda izvršitelji i naruèitelji imaju suradnike i u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji im javljaju smjer istrage.

 

Povratak

AKTUALNO