hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Dubrovaèki vjesnik kupuje Šibenski list

15.06.2004.



ŠIBENIK – Èlanovi Poglavarstva Šibensko-kninske županije, koji su se juèer sastali u svojstvu Skupštine Šibenski list, ocjenili su ponudu Dubrovaèkog vjesnika za kupnju tog tjednika, najpovoljnijom – izjavila je Diana Ercegoviæ, proèelnica županijskog Odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport. Dubrovaèki vjesnik u svojoj ponudi obvezao se da æe podmiriti sva dugovanja Šibenskog lista, koja iznose više od 1,2 milijuna kuna te preuzeti sve zaposlenike.
    Osim Dubrovaèkog vjesnika, na natjeèaj za prodaju Šibenskog lista koji je objavljen prije više od mjesec dana, javili su se Slobodna Dalmacija te braæa Jakov i Dane Vuèenoviæ. Ponudu braæe Vuèenoviæ županijsko je Poglavarstvo na sjednici održanoj prošlog tjedna, odbacilo jer je bila znatno nepovoljnija od druge dvije. Od Dubrovaèkog vjesnika i Slobodne Dalmacije tražili su tada dopune vezane uz njihove ponude. Pojašnjenja koja su zahtijevali odnosila su na sufinanciranje izdavanja Šibenskoj lista iz županijskog proraèuna i nakon prodaje. Za razliku od Slobodne Dalmacije, Dubrovaèki vjesnik dopunu i pojašnjenje svoje ponude je dostavio. Oni ne traže da županija i nakon prodaje nastavi sufinancirati izdavanje Šibenskog lista, što je bilo presudno u donošenju odluke o prodaji, kaže Diana Ercegoviæ. Slobodna je Dalmacija, podsjetimo, u svojoj prvoj ponudi tražila nastavak sufinanciranja šibenskog tjednka do 30. lipnja sljedeæe godine. Prema rijeèima Diane Ercegoviæ detalji o prodaji Šibenskog lista trebali bi biti usuglašeni u ugovoru o meðusobnim pravima i obvezama prodavatelja Šibensko-kninske županije i Dubrovaèkog vjesnika kao kupca.
    Marija Lonèar, novinarka Šibenskog lista i povjernica Sindikata novinara tog tjednika, naglašava da nisu protiv prodaje, ali sindikat je nezadovoljan, jer ih je županija kao vlasnik ignorirala, odnosno, nitko nikada nije odgovorio ni na jedan službeni dopis sindikata, koji je tražio da sudjeluje u razgovorima oko prodaje.

N. F.

Povratak

AKTUALNO
Priručnik: Sloboda izražavanja, Zakon o medijima i novinarska kleveta
Unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja uz primjenu HKO-a
Zakon o medijima i drugi zakoni
Nagrade
HND Newsletter

Agencija za elektroničke medije

International Federation of
Journalists

European Federation of
Journalists

Committee to Protect Journalists

Reporters without Borders

SEEMO

Article 19

IT support by IDE3 IT