hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Prijedlog o preuzimanju »Slobodne« nije konaèan

22.07.2004.

ZAGREB - Mjere koje bi EPH trebao poduzeti da bi mu se omoguæilo preuzimanje Slobodne Dalmacije, a koje se spominju u medijskim napisima EPH, predstavljaju samo grubi prijedlog mjera Vijeæa za zaštitu tržišnog natjecanja, a ne njihov konaèan oblik, kaže se u priopæenju koje je predsjednica Vijeæa za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec u srijedu poslala medijima.
U priopæenju se istièe da je ovdje rijeè samo o svojevrsnom prijedlogu mjera, uvjeta i rokova za koje Vijeæe smatra da bi bile dovoljne za otklanjanje negativnih uèinaka koncentracije na medijskom tržištu. Pritom se za njihovu provedbu daje i primjereni rok. Najvažnija meðu tim mjerama, podsjetimo, tièe se zahtjeva da EPH proda svoj udjel u Tisku.
»Rijeè je, dakle, samo o svojevrsnom prijedlogu mjera, a ne o konaènom rješenju o ocjeni dopuštenosti koncentracije. Konaèni æe oblik mjera biti utvrðen tek rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, koje može biti doneseno nakon oèitovanja stranaka. To æe rješenje biti objavljeno u Narodnim novinama«, stoji u priopæenju.
Dodaje se da je takva praksa u skladu s naèelom saslušanja stranke, kao jednim od temeljnih naèela upravnog postupka, kao i u skladu s hrvatskim i EU-propisima.
Adriano Milovan

Povratak

AKTUALNO