hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sto najboljih novinskih fotografija

04.08.2004.


"U SPLIT – U galeriji Fotokluba Split veèeras u 22 sata bit æe otvorena izložba Hrvatska novinska fotografija 2003, za koju je selektirano 100 fotografija 51 autora. Rijeè je o prvoj izložbi takve vrste u Hrvatskoj, organiziranoj s nakanom da se jednom godišnje predstavi najbolje iz domaæe novinske fotografije.
    Poticaj tome dala je èinjenica da je na samo dva natjeèaja godišnjih nagrada za najbolja fotografska ostvarenja pri HND-u pristiglo 1.150 radova. Najprije za nagradu »Fotoreporter godine«, nazvanu po Pavlu Cajzeku, jednom od prvih imena hrvatske novinske fotografije koji je radni vijek proveo u »Veèernjem listu«, a potom i za novoustanovljenu nagradu za fotografiju s podruèja umjetnosti i kulture, nazvanu po Ivanu Fabijanu, dugogodišnjem fotoreporteru »Novog lista«, poznatom upravo na tom podruèju djelovanja.
    Izložba se održava u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva, Fotokluba Split i 50. Splitskog ljeta. Zbor fotoreportera HND-a nastojat æe je pretvoriti u tradicionalnu, a tekst u ovogodišnjem katalogu potpisuje novinar »Novoga lista« Rade Dragojeviæ. Nakon Splita izložba æe preseliti u Vodice, a potom i u druge izložbene prostore Hrvatske.

N. Va

Povratak

AKTUALNO