hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Prodaju KAPI-ja vode Mario Jukiæ i Stipe Majiæ

25.08.2004.

Autor Valentina Wiesner Mijiæ
 
  
 
  
Iz Zagrebaèke pivovare u Karlovaèku, èiji je vlasnik Heineken, prešli su Mario Jukiæ i Stipe Majiæ. Oni æe na èelu Službe prodaje zamijeniti dosadašnjeg direktora Svena Voriha. Osim prelaska dvojice zaposlenika u konkurentsku tvrtku, u Zagrebaèkoj se pivovari dogodila još jedna kadrovska promjena. Njihove æe odnose s javnošæu ubuduæe voditi Tina Puhalo Grladinoviæ, èije radno mjesto nosi naziv public affair and corporate comunication manager.
Zamijenila je Jadranku Conrad koja je prešla na RTL Televiziju. Didier Gerard novi je generalni direktor Citroëna Hrvatske, umjesto Arnauda Lamothea koji je unutar korporacije preuzeo novu dužnost imenovanjem na mjesto koordinatora tržišta Nizozemske i Portugala. Gerard je roðen 1955. godine, a u Citroënu je poèeo raditi 1981. godine u Komercijalnom odjelu Francuske. Ondje je radio kao voditelj odjela za odnose s distributerima, financija, voditelj odjela informatizacije te naposlijetku kao regionalni direktor istoène Francuske. Potom preuzima poziciju komercijalnog direktora Citroëna Kine te voditelja uvoznika Citroëna na podruèju Europe.

Premda veæ neko vrijeme neslužbeno obavlja tu dužnost, Koraljka Perutka Fabijaniæ nedavno je službeno imenovana glasnogovornicom Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Roðena je 1968. godine u Požegi, a u Zagrebu je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Od 1997. godine radi u HBOR-u, prvo na poslovima kreditiranja obnove Republike Hrvatske u sklopu projekta Svjetske banke te na projektu zaštite okoliša u suradnji s Europskom bankom. Potom prelazi na poslove financiranja izvoza i kreditiranja inozemstva.

Donedavna naèelnica Odjela za odnose s javnošæu i glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Zinka Bardiæ nova je direktorica strateških komunikacija agencije za odnose s javnošæu Madison Consulting. Roðena je u Zagrebu 1970. godine, a kao novinarka i urednica radila je u brojnim redakcijama. Prije dolaska u MUP, bila je glasnogovornica ženske AD HOC koalicije.

Na prijedlog Glavne skupštine u tvrtki Regeneracija iz Zaboka promijenjen je sastav Nadzornog odbora. S mjesta èlana NO-a opozvan je Branko Muènjak, a umjesto njega imenovana je Ema Culi, predstavnica Ministarstva gospodarstva, u kojem radi kao naèelnica Odjela za unapreðenje trgovine i tržišta u Upravi za trgovinsku politiku i meðunarodne gospodarske odnose.

Na mjesto predsjednika NO-a imenovan je predstavnik Hrvatskog fonda za privatizaciju Velimir Kraèun, a ostali su èlanovi Željko Šegina, takoðer predstavnik HFP-a, Krešimir Benèiæ, predstavnik malih dionièara, te Vlado Dlesk, predstavnik radnika.
 

Povratak

AKTUALNO