hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vela: Ponuda Nove tv oèigledno je bila izdašnija

29.09.2004.

ZAGREB – Nakon izgubljenog prava na prijenos kvalifikacijskih utakmica za predstojeæe Svjetsko nogometno prvenstvo, koje je dobila RTL Televizija, HTV je ostao i bez prijenosa košarkaške Eurolige. HTV-u je cijena prava za televizijske prijenose bila previsoka, pa æe gledatelji tako prijenose utakmica zagrebaèke Cibone u košarkaškoj Euroligi gledati na Novoj tv.
Glasnogovornik HRT-a Janos Römer istaknuo je da se HTV odnedavno na tržištu mora boriti za svaki sadržaj za koji su zainteresirane druge televizije, pa je tako logièno da neke od tih prijenosa ne dobije.
»Ostali smo bez nekih stvari, no to je manji dio od mnoštva drugih prijenosa koje i dalje prikazujemo«, istaknuo je HRT-ov glasnogovornik. Konkretnije, HTV æe prenositi Svjetsko nogometno prvenstvo 2006., a od prijenosa deset kvalifikacijskih utakmica ostao je bez èetiri, koje prenosi RTL.
Urednik HTV-ova sportskog programa Željko Vela istaknuo je da je ponuda Nove tv, kad je rijeè o košarkaškoj Euroligi, oèigledno bila izdašnija. »Logièno je da dolaskom konkurencije HTV ne može sve emitirati«, rekao je Vela. Pritom se zapitao što bi ostali prikazivali kad bi HTV sve pokupovao.
»Mnogim ljudima nije jasno da mi više nemamo ni toliko termina za emitiranje koliko smo imali prije, jer smo s tri programa spali na dva«, istaknuo je te dodao da se može diskutirati o tome je li HTV zaista »ostao bez neèeg« ili to jednostavno planski nije kupio. Takoðer je napomenuo da æe HTV prenositi iznimne sportske dogaðaje poput Lige prvaka, Formule 1, Skijaškog kupa, Lige prvaka u rukometu, Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce i Europskog za žene, utakmice Hrvatske nogometne lige...
Isto tako, objasnio je Vela, i RTL Televizija i Nova tv potrošili su svoj cjelokupni »sportski«budžet za samo neke od dogaðaja kao što su spomenuta košarkaška Euroliga i kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Anuška Fjoroviæ

Povratak

AKTUALNO