hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vijeæe HRT-a predlaže ukidanje prijenosa Sabora

14.10.2004.

ZAGREB – Za izravni prijenos saborskih sjednica od studenoga 2003. do rujna 2004. godine HRT je potrošio oko dva milijuna kuna, te još pola milijuna za arhiviranje toga materijala, izvjestio je glavni urednik informativnog programa Vladimir Ronèeviæ Vijeæe HRT-a na juèerašnjoj sjednici. Nasuprot tome, prosjeèna gledanost tih sjednica bila je minimalna – 2,4 posto.
    Èlanovi Vijeæa uglavnom su se složili da bi graðane trebalo drugaèije informirati o radu Sabora, pa su se složili da bi HTV izravno trebala prenositi tek sjednice od iznimnog znaèaja, dok bi se ostale mogle sažimati u jednosatnu emisiju posveæenu iskljuèivo radu Sabora. To su sugerirali i programski èelnici HTV-a navodeæi primjere veæine europskih zemalja. Vijeæe je zatražilo da programsko vodstvo razmotri njihove prijedloge i izradi koncepciju moguæeg novog naèina praæenja dogaðaja u Saboru.
    U sklopu rasprave o praæenju saborskih sjednica zanimljiv prijedlog iznijela je Jadranka Kolareviæ, a usvoji li se on predsjednik Sabora Vladimir Šeks mogao bi dobiti svoju emisiju na HTV-u. Ona se požalila da ne zna što je sve Sabor izglasao u posljednje vrijeme, te da bi zbog toga njegov predsjednik mogao jednom mjeseèno javnost preko HTV-a izvjestiti o radu i zakonima koji su usvojeni.

Saša VEJNOVIÆ

Povratak

AKTUALNO